8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету»

9 лютого 2022 року

 

1День безпечного Інтернету запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.

2

Сьогодні в першу чергу безпечний Інтернет потрібен саме для дітей та молоді. Адже нові покоління фактично народжуються зі смартфонами в руках. А батьківський недогляд чи байдужість до того, що саме шукає дитина в мережі та що вона може там побачити – становить величезну загрозу. Дитина може стати жертвою емоційно-психічного нападу чи насилля, що призведе до жахливих наслідків.

3

Із метою систематизації знань у галузі використання Інтернету, формування навичок безпечного використання Інтернету, розпізнання Інтернет-загроз та реагування на них, формування навичок і усвідомлених підходів до протидії Інтернет-загроз було проведено виховну годину на тему «Безпечний Інтернет» для студентів групи К-11М куратором Роман Л.Х. Обговорювали такі питання, як: «Що про тебе, твій будинок та родину не повинні знати сторонні?», «Як легко відрізнити корисні сайти від марних?», «Що можна робити за допомогою інтернету?», «Що ховається за «безпрограшними» лотереями?», «Чому важливо зберігати довірливі відносини в родині?», «Чому важливо спілкуватися з реальними й віртуальними друзями?». У підсумку зробили висновок, що в Інтернеті можна зустрітися з загрозами і небезпечними людьми. Тому дуже важливо користуватися простими правилами для того, щоб уникати небезпек Інтернету!

45

Якимович О.М.,
голова циклової комісії фізико-математичних дисциплін
та інформаційних технологій 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook