ГОТУЄМО ТЕКСТ ДО ПУБЛІКАЦІЇ У НАУКОВОМУ ЖУРНАЛІ

8 лютого 2022 року

1Розвиток освіти та науки неможливий без дотримання стандартів та принципів академічної доброчесності, саме вона є показником розвитку суспільства. Академічна доброчесність є моральним ядром академічної культури. Ось чому пояснення основних засад академічної доброчесності студентам та молодим науковцям в процесі навчальної, виховної та наукової діяльності стає одним із найбільш важливих завдань. Саме на молодь покладають великі надії щодо утвердження і поширення високих етичних і моральних ідеалів та належних стандартів доброчесності у процесі навчання та наукової діяльності.

Саме під час відзначення Дня безпечного інтернету відбувся спільний вебінар від Unicheck та Укрінформнауки на тему: «Готуємо текст до публікації у науковому журналі»

Вебінар був цікавим всім, хто готує статті до публікації у наукових журналах та хоче розібратись у тому, як підвищити кількість звернень до наукових публікацій за допомогою інструментів бази CrossRef. Цього разу семінар зібрав на одній площадці понад 500 учасників. Спікери поділились технологіями, які допомагають перевіряти роботи на наявність запозичень та плагіату перед публікацією наукового тексту.

23

Спікери заходу Тетяна Яцків, директор передплатої агенції «Укрінформнаука» розказала про інструменти баз даних CrossRef (Metadata Manager BETA, Cited-by, Initiative for Open Citations, які допомагають поширенню доступу до цитувань наукових публікацій), описала можливості реєстру ідентифікаторів для організацій The Research Organization Registry (ROR).

45

Андрій Сідляренко, експерт з академічної доброчесності та комерційний директор Unicheck поділилився важливою інформацією про те, як пройти перевірку на наявність плагіату та неправомірних запозичень перед подачею матеріалу до наукового журналу.

Також, спікери відповіли на усі запитання учасників вебінару, а їх було чимало, що говорить про високу зацікавленість науковців писати статті не лише грамотно і науково а й з дотриманням усіх норм академічної доброчесності.

67891011131415

Сергій ШТОГРИН,
відповідальний за цифрові освітні послуги

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook