Європейський тиждень лісів

22 листопада 2021 року
Київ, НУБіП України

Цього тижня з 22 по 28 листопада 2021 р. відбувається Європейський тиждень лісів, до відзначення якого долучилися співробітники та аспіранти ННІ лісового і садово-паркового господарства.
Європейський тиждень лісів надає унікальну можливість підвищити видимість лісового сектору та вплинути на загальноєвропейські та глобальні дискусії, пов’язані з лісами. Захід вперше відзначено у 2008 році і традиційно його спільно організовують Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Європейська економічна комісія ООН (ЄЕК ООН).


Швидкі глобальні зміни стосуються і лісової галузі, нині важко уявити якими будуть ліси через кілька десятків років, враховуючи зростаючі потреби і зміни клімату, відтак, цьогоріч головна тема заходу – «The Future of Forests» (Майбутнє лісів). Вже сьогодні необхідно знайти баланс між екологічними, соціальними і економічними складовими лісової галузі. Тому основна мета заходу – це формування спільного бачення та політики у лісовій галузі з врахуванням можливих наслідків у цілісній глобальній структурі на основі об’єктивного та прозорого аналізу.


Голова Ради молодих вчених НДІ лісівництва та декоративного садівництва Ганна Лобченко ознайомила учасників із програмою та презентувала основні напрями обговорень у рамках проведення Європейського тижня лісів:
• міські та приміські лісові екосистеми в урболандшафтах;
• недеревна продукція лісову;
• нові можливості працевлаштування у пов'язаних з лісом сферах;
• кліматичний потенціал лісів;
• великі лісові пожежі та їх попередження.

У понеділок 22 листопада, відбувся перший захід під назвою «Міські та приміські лісові екосистеми для зеленого відновлення – зв’язок між національною політикою та місцевою діяльністю», де професор Cecil Konijnendijk (University of British Columbia & Nature Based Solutions Institute) презентував важливе правило «3-30-300», згідно якого для забезпечення здоров’я і добробуту населення завдяки міським лісам кожен мешканець міста повинен бачити з свого вікна принаймні 3 дорослих дерева, проживати в місцевості, де щонайменше 30 % вкрито деревами і мати доступ до громадської зеленої зони в межах 300 м.

Усі охочі можуть ознайомитися із програмою заходів у рамках відзначення Європейського тижня лісів та долучитися до них з попередньою реєстрацією. Деталі за посиланням: European Forest Week 2021 | Food and Agriculture Organization of the United Nations (fao.org)

 

Ганна Лобченко, доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорації,
голова Ради молодих вчених НДІ лісівництва та декоративного садівництва
Олександр Сошенський, доцент кафедри лісівництва,

секретар наукової ради НДІ лісівництва та декоративного садівництва

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook