На засіданні кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка відбувся попередній захист дисертації Юлії Дем’янцевої

10 листопада 2021 року

У вівторок, 9 листопада, на засіданні кафедри online відбувся попередній захист дисертації Юлії Дем’янцевої на тему «Відновлювальні процеси в тканиннах суглобу тварин за експерементального остеоартрозу та методи їх стимуляції трансплантованими стовбуровими клітинами», подану на здобуття наукового ступеня доктора філософії. Науковий керівник: д.вет.н., доцент Микола Малюк. Рецензентами дисертаційної роботи були: д.в.н., доцент Віталій Ковпак, д.в.н., доцент Лариса Кладницька. На засіданні головував д.вет.н., професор, академік НААН України Анатолій Мазуркевич.

Так, Юлія Дем’янцева представила свої результати, які базується на фактичному матеріалі, який отримано в результаті методично правильно проведених досліджень. Дисертант досить фахово порівняла, проаналізувала та пояснила отримані результати досліджень. На всі поставлені питання дала вичерпні відповіді.


Науковий керівник Микола Малюк охарактеризував дисертантку, як відповідальну, доброзичливу, комунікабельну людину, яка є сформованим науковцем і володіє методиками та результатами досліджень.


Рецензенти дисертаційної роботи Віталі Ковпак і Лариса Кладницька відмітили актуальність обраної теми. Дисертаційна робота оформлена згідно рекомендованої структури і об’єму. Складається зі вступу, огляду літератури, матеріалів та методів досліджень, результатів досліджень, аналізу та узагальнення результатів досліджень, висновків та списку використаної літератури. Отримані результати досліджень є достовірними, що підтверджується цифровими даними, їх статистичною обробкою, аналізом та обговоренням.

 
В обговорені взяли участь викладачі кафедри: Тарас Савчук, Юрій Харкевич, Марія Куліда, Анатолій Мазуркевич, Роман Бокотько, які відмітили актуальність обраної теми, що підтверджується значним розвитком клітинних технологій, необхідністю дослідження перспективних джерел клітинного матеріалу, інтересом використання клітинних біотехнологій для лікування тварин із патологією суглобів. Для виконання роботи використані сучасні та класичні методи досліджень, які дозволили дисертанту виконати поставлені завдання, зробити висновки.
Разом з тим, у рецензентів та присутніх були окремі зауваження до теми дисертації та оформлення роботи, які не зменшують наукового і практичного значення досліджень.


Таким чином, на засіданні кафедри було прийняте рішення, що за актуальністю, науковою новизною, практичним значенням, обсягом, повнотою викладення матеріалу дисертаційна робота Юлії Дем’янцевої на тему: «Відновлювальні процеси в тканиннах суглобу тварин за експерементального остеоартрозу та методи їх стимуляції трансплантованими стовбуровими клітинами», подану на здобуття наукового ступеня доктора філософії, може бути рекомендована після усунення відмічених зауважень для подальшого розгляду.
Вітаємо Юлію Дем’янцеву з успішним попереднім захистом дисертації, бажаємо здоров’я та успіхів у подальшій науковій роботі.

Старший викладач
кафедри Тарас Савчук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook