СТОП КОРУПЦІЯ!

November 24, 2015

 Професор Ладиченко Віктор Валерійович прочитав лекцію з питань антикорупційного законодавства на факультеті аграрного менеджменту, на економічному факультеті та в інституті післядипломної освіти.
  Корупція – це своєрідне дзеркало суспільства, його моральної і правової чистоти, економічного, політичного та соціального стану.
Криза українського суспільства – це наслідок кризи соціальної культури громадян, яка включає в себе, зокрема, політичну, економічну, правову, моральну культуру громадян. Існує наступна закономірність: «Яка соціальна культура громадян – таке й суспільне життя». Отже, корупція кризового типу, що вразила сучасну Україну, має своїм фундаментом значний прошарок громадян, позбавлених належної соціальної культури і тому уражених сваволею та ілюзіями, що проявляються у вигляді корупції. Саме відсутність у громадян належної політичної, економічної, правової, моральної культури є живильним середовищем для корупції кризового типу в Україні сьогодні.


Корупція – це крадіжка і продаж влади тими, хто нею наділений. Форми корупції можуть бути найрізноманітнішими – від примітивного давання–отримання грошей чи матеріальних цінностей до добре замаскованих, зовні цілком законних операцій, у результаті яких особа за свої дії чи, навпаки, бездіяльність отримує певні переваги, пільги чи іншу вигоду.
В лекції було розкрито:
- Основні засади запобігання корупції в Україні
- Шляхи уникнення корупційних правопорушень
- Наголошено на неприпустимості корупційних дій серед викладачів та студентів в університеті
- Розглянуто зміст корупційних діянь суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення та юридичну відповідальність за корупційні правопорушення.


 

професор Віктор Валерійович Ладиченко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook