Стажування НПП кафедри терапії і клінічної діагностики на виробництві

March 16, 2023

    Співробітники кафедри терапії і клінічної діагностики з 9 лютого по 5 березня 2023 року підвищили кваліфікацію на базі ФГ "МАЇСС", що розташоване в селі Масівці Хмельницького району Хмельницької області. Викладачі кафедри познайомилися з виробничою базою господарства, системами утримання корів та молодняку, ветеринарним пунктом та організацією профілактичних заходів у молодняку великої рогатої худоби та дійних корів.

   ФГ « МАЇСС» займається рослинництвом з 2004 року, а з 2010 року – ще й тваринництвом. На даний час це високотехнологічне господарство має статус племзавода для голштинської породи корів. Для відтворення використовується високоякісна сексована сперма американської і канадської селекції. Поголів’я в господарстві становить близько 6 тис. дійного стада, а площа землі с.г. призначення складає 3 тис. га.
   В 2011 році, у фермерському господарстві вперше в  Україні застосували доїльний зал із системою роздільного доїння та роботизовану систему годівлі телят. На даний момент роботи вигодовують молоком 360–380 телят.
  
 
 
   ФГ «МАЇСС» використовує корми власного виробництва та виробляє 150 т молока щодня і співпрацює з молокозаводами, куди збувають всю продукцію.
  
    Окрема подяка заступнику директора ФГ з виробничих питань Нетязі Сергію Олександровичу за надану можливість ознайомитися з новітніми технологіями вирощування великої рогатої худоби та отримання молока високої якості. Вважаємо, що стажування  викладачів кафедри терапії  і клінічної діагностики дозволить покращити якість проведення практичних занять з дисциплін «Внутрішні хвороби тварин», «Клінічна діагностика хвороб тварин»  за спеціальністю 211- Ветеринарна медицина.
              
            Асистент кафедри терапії  і клінічної  діагностики Марина Дробот
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook