Студенти ФАМ беруть участь у благодійних заходах

February 18, 2023

   Студентка першого курсу факультету аграрного менеджменту Марина Алексеєва взяла участь у благодійному концерті з нагоди 129 років функціонування багатопрофільного діагностично-лікувального закладу «Охматдит».


    Наприкінці дев’ятнадцятого століття між тогочасним передмістям міста Києва, яке називалось Шулявка, та міськими казармами була виділена земельна ділянка, де на кошти відомого українського підприємця-аграрія, цукрозаводчика та мецената Миколи Терещенка відкрили лікарню для чорноробів та незаможних людей. Однак, уже скоро дана лікарня перетворилась на заклад, де надавалась допомога передусім вагітним жінкам та матерям з малолітніми дітьми, що у подальшому і визначило основний профіль лікувального закладу – охорону материнства та дитинства.

   Багато всього змінювалось з плином часу, але необхідність лікувати маленьких українців лишалась незмінною, а Охматдит став провідною багатопрофільною дитячою клінікою. На сьогодні Охматдит - це найбільша дитяча лікарня в Україні, де надається допомога тисячам малюкам, в тому числі малюкам з обмеженими можливостями та найтяжчими діагнозами. Потрібно сказати, що на базі клініки також активно проводяться наукові дослідження у медицині, зокрема, у співпраці з іноземними партнерами, щодо розробки та застосування найновіших інноваційних методик лікування хворих з різноманітними діагнозами.

    Лютий минулого року став випробуванням для всього народу України, а дитяча лікарня «Охматдит» опинилась в одному з епіцентрів ворожої атаки на столицю України. Розташований в центрі Києва, Охматдит в останній тиждень лютого та на початку березня минулого року продовжував приймати дітей, але одночасно відчинив свої двері для поранених. Лікарі та медсестри, не залишили своїх робочих місць та на руках виносили невиліковно хворих дітей в укриття під час повітряних тривог.


    Хочеться вірити, що такого ніколи більше не відбудеться знову, а українські діти не знатимуть жахів війни. Цьогоріч на святкуванні 129 річниці функціонування лікарні «Охматдит» у місті Києві були запрошені творчі та художні колективи, танцювальні ансамблі. Народний ансамбль народного танцю «Веселка», солісткою якого є студентка першого курсу факультету аграрного менеджменту Марина Алексеєва, представив, зокрема, номери «Плескач» та «Поліська полька». Запальний та яскравий український танець, який уособлює незламний характер нашого народу, завжди дарує позитивні емоції глядачам та є відомим далеко за межами нашої Батьківщини. Сьогодні, коли українці виборюють своє право на вільне життя, особливо хочеться таких заходів, хочеться дарувати та отримувати позитивні емоції. Присутні в холі клініки «Охматдит» лікарі, діти та їхні батьки з задоволенням дивились концерт та сподівались, що цього року вони матимуть можливість спокійно працювати та допомагати дітям.


    Безумовно, вже скоро настане довгоочікувана мить Перемоги, а над нашою країною назавжди запанує мирне небо.

Водночас, подвиг кожного українця на своєму місці – військового, лікаря, медсестри, хлібороба, електрика, педагога – навіки закарбується у пам’яті нашої нації, яку вже весь світ називає незламною.

Слава Україні!

 

Людмила Чорненька,

заступник декана факультету аграрного менеджменту 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook