Формування вибіркової складової другокурсниками

March 1, 2022
Київ
    Освітньою програмою «Садово-паркове господарство» передбачено формування власної освітньої траєкторії з урахуванням здібностей, інтересів і мотивації здобувачем освіти за рахунок вибіркової складової. Враховуючи дистанційне навчання в умовах воєнного стану, в межах онлайн-зустрічі із лекторами вибіркових дисциплін та анкетування на платформі ельорн, такою можливістю скористались студенти другого курсу та першого курсу скороченого терміну навчання спеціальності 206 «Садово-паркове господарство». Вибірку студенти проводили із 12 запропонованих дисциплін, обираючи шість із них на наступний навчальний рік. Вибіркові дисципліни були такими, що формують програмні результати навчання та компетенції, які пов’язані із: проектною (комп’ютерне проектування; комп’ютерна графіка), таксаційною (інвентаризація садово-паркових об’єктів та дистанційні технології в спг), флористичною (основи аранжування; флористика; декоративні рослини закритого грунту; оранжерейні рослини), дендрологічною (інтродукція та адаптація декоративних рослин; натуралізація та акліматизація іннорайонних декоративних рослин) та технологічною (топіарне мистецтво; арбоскульптура і топіарні сади) складовою.
    Гарантом освітньої програми «Садово-паркове господарство» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Олесею Піхало представлено ресурс, розроблений адміністрацією ННІ лісового і садово-паркового господарства на платформі ельорн «Інформація деканату (ННІ ЛіСПГ)» https://elearn.nubip.edu.ua/enrol/index.php?id=1043. Тут студенти можуть отримати вичерпну інформацію щодо вибіркової складової на кожен навчальний рік та ознайомитися із презентаційним матеріалом дисциплін, а також здійснити свій індивідуальний вибір.

    На онлайн-зустрічі лекторами запропонованих до вибору дисциплін були представлені короткі презентації із основними описами, тематиками та отримуваними, як теоретичними так і практичними знаннями, компетенціями, програмними результатами навчання на кожній із них.

     Таке представлення було досить наочним і корисним – студенти попередньо познайомились із викладачами, могли задати питання та уточнити переваги проходження того чи іншого курсу.

    Студенти активно приймали участь в обговоренні, задавали питання лекторам та представникам дирекції, адже для здобувачів цей вибір був досить важливим і перспективним. Одним із побажань студентів була можливість максимальної індивідуалізації вибору, яку, нажаль, поки важко забезпечити. Бажаємо студентам, під час вивчення обраних дисциплін, отримати максимально якісні знання, практичний досвід та приємні враження! До зустрічі на заняттях!
 
Олеся Піхало,
гарант освітньої програми
«Садово-паркове господарство»
 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook