Успішний старт курсу з безпечності первинного виробництва за співпраці НУБіП України та Університету штату Пенсильванія (США)

23 липня 2021 року
     Належний рівень безпеки продовольства, що сприяє розвитку національної економіки, торгівлі і туризму та сприяє забезпеченню безпеки харчування і є на сьогодні беззаперечним чинником сталого розвитку.

     Належна сільськогосподарська практика (GAP) являє собою систему для сільського господарства, що визначає процедури (і відповідну документацію), які повинні бути впроваджені для створення продуктів харчування для споживачів або подальшої безпечної і переробки з використанням визнаних методів. GAP застосовує рекомендації і доступні знання для досягнення екологічної, економічної та соціальної стійкості сільськогосподарського виробництва і процесів переробки сільгосппродукції, що призводить до вироблення безпечних і корисних для здоров'я продовольчих і непродовольчих сільськогосподарських продуктів.

     Співпраця в сфері харчової безпеки між Університетом штату Пенсильванія та НУБіП України з 2018 року в цій сфері успішно продовжено завдяки серії вебінарів, впродовж 2020-2021, що були присвячені безпечності харчових продуктів. Курс, який розпочався 19 липня, спрямований на отримання фундаментальних науково-обґрунтованих знань про безпечність харчових продуктів при первинному виробництві, зокрема для фермерів, що виробляють свіжі фрукти та овочі, пакувальників, контролюючого персоналу та інших зацікавлених у безпеці свіжих овочів та фруктів сторін. В його основу покладено оцінку ризиків безпеки продукції, впровадження вимог належної сільськогосподарської практики та забезпечення виконання нормативних вимог, пов'язаних з Правилами безпеки продукції FSMA, а також задоволення вимог покупців щодо безпечності та якості харчових продуктів.

     Навчальну програму розроблено Альянсом безпеки продукції та представлено англійською мовою Річардом Кралем (Pennstate University), що є провідним викладачем цього курсу, разом із підтримкою викладачів НУБіП. Скористалися нагодою отримати нові знання в сфері безпечності харчових продуктів та покращити володіння англійською понад 20 учасників, що представляють зацікавлені сторони у забезпеченні виконання вимог щодо безпечності харчових продуктів при первинному виробництві. Курс триває у форматі онлайн в прямому ефірі, супроводжується представленням вимог належної сільськогосподарської практики, відповідями на питання учасників та роботою у невеликих групах (breakout sessions) для обговорення ситуаційних задач та роз’яснення отриманої інформації.

Наталія Сілонова, Наталія Волощук,
Олександр Лабенко

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook