День відкритих дверей юридичного факультету – онлайн, але у прямому ефірі!

14 травня 2020 року
     8 травня юридичний факультет провів День відкритих дверей у незвичному форматі – онлайн, використовуючи віртуальний простір Cisco Webex. Зустріч була запланована завчасно та відбулась згідно графіку. Завдяки реєстраційній формі, яка розміщена на головному сайті НУБіП України, було розіслано запрошення близько 80 учасникам. Та під час проведення охочих виявилось більше, долучились до заходу 98 осіб (учні та батьки), які так зацікавились, що були з нами на зв’язку понад 2 години і приймали активну участь у нашій віртуальній подорожі по НУБіП та факультету зокрема.

     Сценарій проведення онлайн Дня відкритих дверей був погоджений на засіданні деканату, відверто кажучи, ми до останнього не вірили, що зможемо реалізувати задуманий план. За сценарієм передбачалось 19 локацій та прямий єфір, 20 учасників, які територіально знаходились в різних місцях Києва та України, тому були побоювання щодо зв’язку та вчасного підключення учасників.
     Олексій Піддубний завідувач кафедри цивільного та господарського права, який знаходився в мальовничому Голосієво, біля головного корпусу, привітав учасників та познайомив з історією і діяльністю НУБіП України, керівництвом та досягненнями. І наголосив, що пишається Університетом в якому працює, оскільки його Славетна багаторічна історія спонукає до освоєння нових вершин.

     Наступною, з привітальним словом звернулася Олена Яра, декан факультету, яка знаходилась на території шостого навчального корпусу, де розташований юридичний факультет. Вона розповіла про професію юриста і підготовку фахівців за спеціальність «Право» та майже 20-ти річну історію факультету. Наголосила на професійності колективу факультету та цікавому, насиченому культурному і спортивному житті. А далі, для ближчого знайомства з навчальним процесом та факультетською родиною, гостинно відкрила вхідні двері корпусу та передала слово заступнику Олені Улютіній.

     Олена Улютіна розповіла про тонкощі навчального процесу на факультеті, завдання, які стоять перед студентом та які необхідно подолати на шляху до отримання якісної юридичної освіти. Ознайомила з матеріально-технічною базою факультету, бібліотечним фондом та зонами відпочинку в навчальному корпусі. Далі перейшла до огляду навчальних аудиторій та запросила до 222 ауд., в облаштуванні якої прийняли активну участь студенти факультету та самостійно відобразили преамбулу Конституції Пилипа Орлика. Та щоб детальніше ознайомити учасників з колективом факультету, представила завідувачку кафедри теорії та історії держави і права Віру Качур, саме з цієї кафедри розпочинається знайомство з майбутньою професією.

     Віра Качур у своєму зверненні до майбутніх студентів зазначила, що саме тут, з першого дня свого навчання на юридичного факультеті, вони почнуть пізнавати тонкощі свого майбутнього фаху. Досвідчені викладачі кафедри проведуть для них цікаві екскурсії, під час яких Ви дізнаєтесь як зароджувалась держава і право, які виклики вона зустрічала на кожному із етапів свого розвитку і які уроки вона винесла для того, щоб протистояти новим глобалізаційним випробуванням. Пообіцяла розкрити магію правового регулювання, розуміння змісту правових текстів та роботи з ними. Підкреслила, що головним завданням кафедри є сформувати ціннісний світогляд студентів як майбутніх юристів. Завершила словами: «Я не обіцяю, що буде легко, але обіцяю, що буде цікаво!» та закликала майбутніх абітурієнтів ставити перед собою мету і уже зараз починайте її досягати.

     Після, до слова було запрошено Володимира Єрмоленка завідувача кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука. Перебуваючи на земельній ділянці, Володимир Єрмоленко нагадав учасникам, що «природа» є основою усіх багатств, і немає ціннішого ніж природні ресурси, з яких людина черпає усе. Ми живемо на Землі, а це комора, яка вміщує природні багатства, які є основою простору в якому живе людство. Саме знання аграрного права дасть Вам можливість захистити інтереси наших землеробів, а кафедра є флагманом з вивчення аграрного, земельного, екологічного та природоресурсного права, серед усіх навчальних на наукових осередків України. І наостанок наголосив, що на факультеті панує дружня атмосфера, а студентів чекає справжнє батьківське піклування.

     Завідувач кафедри адміністративного та фінансового права Володимир Курило, продемонстрував навчальну криміналістичну лабораторію та наявний інвентар, розповів про необхідність знань та навичок, для майбутнього юриста, з дисциплін «Криміналістика», «Кримінальне право» та «Кримінальний процес». Презентація обладнання викликала в учасників зацікавленість та жваву дискусію у чаті. Далі завідувач перейшов до онлайн-демонстрації зали судових засідань, де відбуваються практичні заняття з процесуальних дисциплін і студенти можуть бути не лише глядачами але і учасниками судового процесу, самостійно організовувати та вести судові засідання. Завершуючи, побажав усім міцного здоров’я, миру та успіхів.

  

     Перейшовши до питання набуття практичних навичок під час проходження навчальних і виробничих практик, гарант освітньої програми Лілія Панькова та доцент кафедри цивільного та господарського права Марина Гаєвець, які перебували біля будівлі касаційного господарського суду Верховного Суду, наголосили, що місцерозташування обрали не випадково, адже факультет приділяє значну увагу вивченню процесуальних дисциплін. Починаючи з першого курсу, студенти мають можливість побувати на екскурсіях у судах та відвідувати судові засідання. Також для закріплення вивчених процесуальних норм та набуття практичних навичок з питань діяльності суду, прав та обов’язків учасників судового процесу, студенти направляються на виробничі практики до судових установ.

     Керівник юридичної клініки «Захист та справедливість» Сергій Кідалов презентував роботу та здобутки ЮК, розповів про стажування студентів та активну участь у заходах, які організовуються, як на регіональному так і національному рівнях. Також звернув увагу учасників на участь ЮК в міжнародному проекті. До презентування клініки долучилась студентка факультету Марія Бутіна, яка разом з колегою Юлією Коротич здобули перемогу в національному конкурсі юридичного есе за темою «Відповідальний бізнес і права людини». Наостанок Сергій Кідалов сказав: «Якщо ти навчатимешся на юридичному факультеті НУБіП України, ти переможець, а якщо зумієш поєднати навчання з практикою в клініці ти будеш мати досвід та подвійну перемогу!!!»

     Долучився до активної роботи вебінару проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, який привітав учасників та колектив факультету. Коротко охарактеризував здобутки факультету та розповів про переваги навчання в НУБіП України, які дають змогу для маневрування, і поруч з обраною спеціальністю, можна здобути ще кілька, які в поєднанні дозволять бути конкурентоспроможним випускником. Запросив усіх на навчання до НУБіП України.

     Завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Віктор Ладиченко, був на прямому зв’язку з Михайлівської площі біля будівлі Міністерства Закордонних Справ України. Юрист - це еліта нації! Здобуваючи професію юриста, ви зможете обіймати не лише посади прокурора, слідчого, нотаріуса або адвоката, а й представляти інтереси держави на міжнародному рівні. Це і правове врегулювання ситуації, яка склалась в нашій країні з тимчасово окупованими територіями, це і проблеми, які виникають у зв’язку з глобальним потеплінням, зміною клімату та екологічними проблемами та катастрофами. Колектив кафедри та факультет надає можливість опанувати міжнародне право, міжнародне екологічне право та право міжнародної екологічної безпеки і інші дисципліни, які дозволять вам дійсно представляти країну на міжнародному рівні. МЗС - це одна із баз наших практик, інші державні органи також входять до переліку, це і Верховна Рада України і Офіс Президента, Кабінет Міністрів України і Міністерство екології. На завершення Віктор Ладиченко запросив вступати на юридичний факультет, сумлінно навчатися, а Університет надасть можливість міжнародного стажування.
     Яна Скляр, методист факультету та мешканка студентського гуртожитку, ознайомила з перевагами розташування гуртожитку №4. По перше він знаходить поруч з навчальним корпусом, а по друге у мальовничому куточку Києва, зовсім поруч розташований парк ім. Максима Рильського, а це чудове місце для прогулянок і для вивчення пар на свіжому повітрі. Гуртожиток – це великий крок у самостійне життя. Нові знайомства, друзі, чудова атмосфера, допомога від старшокурсників. Далі Яна продемонструвала кімнати, в яких проживають студенти факультету. Наприкінці зазначила, що відповідно до Сімейного кодексу України, сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки. Так от, проживаючи 4 роки в гуртожитку, з впевненістю можу сказати: «Що ми всі тут одна велика і дружня сім’я, яка і з парами допоможе один одному і з підтримкою в тяжку хвилину».

     Євгеній Шульга, доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, який заходився біля Ботанічного саду та на території стадіону НУБіП, ознайомив присутніх з можливостями духовного, культурного та спортивного розвиту в Університеті. Розповів про культурні гуртки та спортивні секції, які студенти зможуть відвідувати, про заходи, які проводяться центром виховної роботи і соціального розвитку, до яких масово залучаються студенти усіх факультетів. Також показав ботанічний сад, який налічує велику кількість видів і сортів різних рослин, тож можна сховатися від спеки чи просто відпочити та вдихнути свіжого повітря.
     Студентка факультету Вікторія Ховрах, яка знаходилась на території навчального корпусу №1, продемонструвала місцезнаходження Приймальної комісії НУБіП. Ознайомила з правилами прийому, термінами подачі та переліком документів для вступу до юридичного факультету. Також поділилась досвідом навчання на факультеті. На завершення Вікторія додала: «Вступаючи на юридичний факультет нашого Величного Університету, ти робиш правильний вибір!!!»

     Паралельно з класичною освітою, студенти Університету мають унікальну можливість отримати військове звання на кафедрі військової підготовки. Про здобуття військової спеціальності, умови ступу та навчання на військовій кафедрі, розповів полковник Ігор Радіонов. Також наглядно були продемонстровані навчальні лабораторії та технічне забезпечення кафедри.
     Випускник 2008 року, тепер успішний юрист, к.ю.н. Андрій Тригуб, розповів про переваги навчання в НУБіП та свій життєвий досвід на шляху до здобутої професії. Андрій наголосив, що саме на факультеті здобув належний рівень знань, який дозволив розпочати свою практичну, професійну роботу. Участь в наукових заходах, які проводять на факультеті, дають можливість познайомитись з професійними практиками та науковцями. Приємно вразила робота ЮК, оскільки у 2008 році вона лише починала свою діяльність, і за 12 років відома на теренах України. Про конкурентоспроможність нашого випускника свідчать факти: більшість наших випускників займають посади юристів та начальників юридичних відділів в державних органах, потужних українських та міжнародних компаніях, є колеги які працюють адвокатами та нотаріусами, прокурори та працівники НАБУ. «Кожен коваль свого щастя, можливості у факультету досить потужні, зосередьтесь та отримайте путівку в професійне майбутнє!!!», такими настановами завершив Андрій.

     Євгенія Дошка, найактивніша студентка факультету, за п’ять хвилин випускниця, розповіла про студентське життя, заходи, які проводяться факультетом та студентською організацією, про досвід отриманий під час навчання, про роль студентської організації у житті факультету та студента зокрема. Наголосила про переваги навчання на факультеті на назвала три складові, які допоможуть стати успішним випускником: по-перше це велика підтримка, по друге любов та довіра, по третє найкрутіший професійний колектив.
     Протягом усієї онлайн-зустрічі компетентні науково-педагогічні працівники відповідали на поставлені запитання у чаті. На запитання щодо вступу до Університету, відповіла відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець, яка доступно та інформативно презентувала спеціальності, вимоги до вступу, терміни подачі документів та зупинилась на важливих моментах.

     І на завершення нашого заходу Олексій Піддубний продемонстрував Алею Слави НУБіП, навчальний корпус №4 де знаходиться наукова бібліотека та Студентський сквер.

     Відверта та щира зустріч учасників з колективом факультетом завершилась побажаннями здоров’я, миру, злагоди та успішного майбутнього!!

Олена Улютіна,
заступник декана

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook