Дистанційне навчання

7 квітня 2020 року

   На сьогоднішній день дистанційним навчанням вже нікого не здивувати, більша частина навчальних закладів різного рівня як в Україні так і за кордоном використовують дистанційні технології. Особливо актуальною і єдиною доступною формою навчання у цей період, карантину є розроблені електронні курси які викладені на навчальному порталі НУБіП. За допомогою дистанційного навчання студенти продовжують отримувати знання та набувати вмінь відповідно до навчального плану з дисциплін на кафедрі генетики, розведення та біотехнології тварин.

   Отже аргументи студентів ОС Магістр першого року навчання Хінцицької Валерії та Сьомченко Надії з ряду дисципліни які вони вивчають в домашніх умовах наступні:

  • дистанційна форма навчання дає можливість взяти участь в організації навчального процесу у зручний для тебе час і відповідно вибрати для такої роботи зручне місце (староста першої групи ОС Магістр) Сьомченко Надія). Можна по декілька разів повторювати той чи інший навчальний матеріал, але певною незручністю є відсутність можливості оперативно задати питання викладачу або навіть прийняти участь у невеличкому обговоренні (дискусії) з тих чи інших положень. Саме такі прийоми часто застосовувались при проведенні лекцій або практикумів по дисципліні ,,Сучасні методи селекції у тваринництві”. Сподіваюсь на швидке закінчення карантину!;
  • на мій погляд підвищується рівень свідомого ставлення до навчання, а студент повинен відчувати відповідальність за результат свого навчання раціонально розподіляючи свій час і сили (староста другої групи ОС Магістр Хінцицька Валерія). Дисципліни вивчаються за розкладом за допомогою онлайн платформи Elearn. Зручним є розміщення на електронних ресурсах кафедр відповідних підручників або посібників та методичних рекомендацій з тих чи інших дисциплін. Сама адаптація до такого дистанційного навчання пройшла легко і швидко а робочі матеріали знаходяться у вільному доступі, що дозволяє виконувати поставлені завдання вчасно і в будь-яку годину доби. Крім того є можливість самостійного контролю вивчених тем у вигляді тестів. Можу з упевненістю сказати, що ми забезпечені усіма необхідним навчальними матеріалами та ресурсами, тільки бери і вчись!

   На даному етапі застосування дистанційних технологій наше завдання полягає в тому, щоб продовжувати пізнавальний процес максимально наближений до традиційних форм навчання. Величезний «плюс» дистанційних технологій в тому, що вони дозволяють вчитися безперервно у різних а часто нестандартних ситуаціях. Всім міцного здоров’я.

Литвиненко Т.В.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook