Міжнародна акредитація CIMA освітньої програми «Облік і оподаткування»

25 лютого 2020 року
     14 лютого 2020 року відбулася знакова подія для студентів економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, що навчаються за спеціальністю «Облік і оподаткування» освітнього ступеня «Бакалавр». Навчальні програми їх підготовки визнані Привілейованим Інститутом Управлінських бухгалтерів Великобританії (Chartered Institute of Management Accountants) CIMA як такі, що мають високу якість наповнення та відповідають вимогам найкращих світових практик підготовки спеціалістів з бухгалтерського обліку.

     Привілейований Інститут Управлінських Бухгалтерів (CIMA), заснований у 1919 році, є провідним та найбільшим професійним органом бухгалтерів у світі. CIMA тісно співпрацює з роботодавцями, проводить передові дослідження, постійно вдосконалює свій навчальний план, оновлює вимоги до фахівців з кваліфікацією CIMA та забезпечує їхнє подальше професійне зростання для того, щоб статус випускника CIMA і в майбутньому залишався найкращою рекомендацією для роботодавців, які шукають фінансово грамотних лідерів бізнесу. Професіоналізм та етика лежать в основі діяльності CIMA, тому члени і студенти Інституту відповідають високим моральним і кваліфікаційним вимогам, мають стратегічне бачення розвитку бізнесу.

     CIMA спільно з Американським інститутом сертифікованих публічних бухгалтерів AICPA заснувала статус привілейованого міжнародного фахівця в галузі управлінського обліку CGMA (Chartered Global Management Accountant) з метою підвищення престижу професії фахівця з управлінського обліку. Цим статусом нагороджуються найбільш талановиті та цілеспрямовані фахівці з управлінського обліку, що володіють знаннями і здібностями для інтенсивного розвитку бізнесу.

     Члени і студенти CIMA в Україні працюють на промислових і торговельних підприємствах, у державних установах і некомерційних організаціях – загалом це більше, ніж 200 компаній ключових галузей економіки: сільськогосподарської та харчової, хіміко-фармацевтичної, електроенергетичної промисловості, будівництва, фінансів, державного сектору та інших.
     Отже, актуальність кваліфікації CIMA визнана у всьому світі. Сьогодні кваліфікацію СІМА отримали майже 200 000 студентів у 168 країнах. Знання таких спеціалістів високо цінуються роботодавцями, тому, обираючи програми професійного розвитку для співробітників, компанії все частіше надають перевагу саме СІМА. Це професійна допомога у побудові фінансової кар'єри в бізнесі. CIMA – це не вузькоспеціалізована програма, а кваліфікація, що відображає специфіку й нагальні потреби бізнесу. Основна мета програми CIMA – навчити слухачів здійснювати глибокий аналіз та ухвалювати зважені рішення, що впливають на успішний розвиток бізнесу. Основною перевагою є можливість підвищення своєї професійної кваліфікації, навичок і знань, а також досвіду, що позитивно сприятиме кар’єрному зростанню в бізнесі й подальшому успіху в цьому напрямі. Власники міжнародного сертифікату СІМA демонструють свій професіоналізм, ділові і лідерські якості, етику і відданість справі.
     Отримання акредитації СІМА підтверджує високу якість наповнення програм навчання та декларує позицію НУБіП України – гармонізацію програм навчання з вимогами найкращих світових практик підготовки фахівців з обліку та оподаткування.

     Партнерство Національного університету біоресурсів і природокористування України та СІМА дозволить випускникам спеціальності «Облік і оподаткування» полегшити процедуру отримання кваліфікації СІМА в майбутньому, оскільки іспити СІМА будуть зараховані при умові успішного завершення навчання в НУБіП України.
     Звільнення від певних іспитів СІМА надає студентам перевагу щодо можливості отримання міжнародної сертифікації в значно коротші строки.

     Умови отримання диплома СІМА з управлінського обліку (CIMA Diploma In Management Accounting):

  • виконання освітніх програм «Облік і оподаткування» в НУБіП України;
  • реєстрація в СІМА;
  • здача одного зовнішнього іспиту.

     Для отримання міжнародного СІМА-диплому з управлінського обліку, який визнається в будь-якій країні світу, випускники четвертого курсу спеціальності «Облік і оподаткування» в НУБіП України повинні будуть здати лише один іспит (зовнішнє тестування) кейс-стаді операційного рівня (ситуаційна задача). Це значно акселеруватиме кар’єрний розвиток випускників, підсилюватиме конкурентні переваги на ринку праці, адже молоді фахівці володітимуть знаннями та навиками, що відповідають світовим стандартам та затребувані у вітчизняному й міжнародному бізнесі.

     В Україні доступне очне та дистанційне навчання за програмами СІМА. Скласти іспити можна у 7 найбільших містах України: Київ, Миколаїв, Дніпро, Харків, Івано-Франківськ, Львів, Тернопіль на базі 21 екзаменаційного центру Pearson Vue.

     Загалом, міжнародна сертифікація освітніх програм − це унікальна можливість і студентам, і випускникам НУБіП України долучитися до навчання міжнародного рівня з гарантуванням їм суттєвої конкурентної переваги на ринку праці.

     Висловлюємо вдячність за проведені організаційні заходи з міжнародного визнання якості освітньої програми «Облік і аудит» спеціальності 071 «Облік і оподаткування»: Анатолію Діброві − декану економічного факультету, Євгенії Калюзі − завідувачу кафедри обліку та оподаткування та Любові Гуцаленко − професору кафедри.

     Вітаємо студентів спеціальності «Облік і оподаткування» з можливістю отримання найавторитетнішої у сфері економіки, обліку, оподаткування й фінансового менеджменту кваліфікації CIMA та бажаємо їм успішного проходження усіх етапів професійного визнання як фахівців міжнародного рівня!!!


Світлана Дерев’янко, Наталія Кузик,
доценти кафедри обліку та оподаткування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook