ВІД БІОІНЖЕНЕРІЇ ДО МАЙНІНГОВОЇ ФЕРМИ – ПРОЕКТНІ ІДЕЇ МАГІСТРІВ НЕ ЗНАЮТЬ МЕЖ!

10 грудня 2019 року

   09-10 грудня 2019 року на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту ФАМ відбувся захист магістерських робіт освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» очної форми навчання.

   З вітальним словом звернувся декан факультету аграрного менеджменту к.е.н. Остапчук А.Д. та представив голову комісії, д.е.н., професора Талавирю М.П., та членів комісії - д.е.н., професора, член- кореспондента НАН України Шинкарук Л.В., к.держ.упр., Дергач А.В., к.держ.упр. Алексеєву К.А.
   Члени комісії зазначили, що всі магістерські роботи виконані на високому рівні та підготовлені на основі реальних кейсів комерційних організацій та з розвитку власного бізнесу.
   Цього року кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту вперше випустила магістрів – іноземних студентів з Кот-Д’Івуару та Пакістану. Проекти Adelphe Bousse (запровадження контролінгу на підприємствах) та Sharifullah Memmon (запровадження франчайзингу в Пакістані) підготовлені і розроблені англійською мовою та носять практичний характер.
 
    Особливу увагу провернув проект Пуляк Анастасії зі створення аквапонічної ферми по одночасному вирощуванню томатів черрі та сома кларієвого в установках замкненого водопостачання. Так як Анастасія є випускницею бакалавратури НТУ України «Київський політехнічний інститут ім. І.Сикорського» по спеціальності «Біомедична інженерія», в проекті чітко прослідковується володіння магістранткою не тільки навиками проектного менеджменту, а й практичне використання отриманих знань з біоінженерії. Все це робить розроблений проект максимально наближеним до реалій.
   Не менш цікавими і важливими з точки зору розвитку агропродовольчого сектору та випуску органічної продукції виявились проекти по вирощуванню цукрової кукурудзи, екологічно чистої полуниці, волоського горіху та лохини (Богомол Марія, Карпенко Діана, Луценко Олександр, Рибаковська Оксана), по виробництву молочної продукції, бджолярства та розведенню курей-бройлерів (Рябченко Альона, Охріменко Андрій, Семоненко Нікіта).
   Важливими і заслуговуючими на увагу були проекти по створенню коворкінг центрів, організації курсів іноземних мов, відкриттю освітнього центру, сучасної музичної школи, розвитку соціальної інфраструктури, бізнес-підприємств Король Ірини, Вдовиченко Марини, Лащів Христини, Васильченко Максима, Коноз Олександри, Шедловського Віталія, Дісковського Дмитра, Картавої Наталії, Марченко Інни, Шульги Ірини, Гончарук Надії, Дем’янишина Владислава, Закузенного Романа, Іваницького Сергія, Найденко Юлії, Чепурного Владислава.
   В наш час сучасних технологій та стрімкого зростання зацікавленості діяльністю із створення можливостей отримання винагороди в формі емітованої валюти і комісійних зборів у різних криптовалютах, зокрема в біткоїнах, жваву дискусію викликав проект створення майнінгової ферми Сметана Дениса.
   Голова комісії, професор Талавиря Микола Петрович, звернув увагу на те, що всі без виключення проекти магістрів заслуговують на увагу, відрізняються своєю креативністю, націлені на вирішення актуальних викликів сучасності, а також зазначив, що впевнений в їх подальшій успішній реалізації.
   Завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, професор Шинкарук Л.В. зауважила високий професійний рівень підготовки магістерських робіт і обговорила можливості працевлаштування випускників та подальшу співпрацю щодо розроблення інвестиційних проектів та успішного впровадження їх в дію.
 
    Ми пишаємося нашими випускниками, які в черговий раз показали високий рівень підготовки і впевнені
в їх подальших великих успіхах не тільки на теренах проектного менеджменту, а і у всьому їх подальшому житті!
 
 
 
Анна Дергач,
ст.викладач кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
  
 
  
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook