У навчально-дослідному розсаднику облаштовується лабораторний будинок

25 жовтня 2019 року
     Ще одним навчально-науковим об’єктом стало більше у ННІ лісового і садово-паркового господарства. На території навчально-дослідного розсадника вже змонтовано приміщення, у якому студенти третіх-четвертих курсів бакалаврату і магістратури проходитимуть навчальні практики з лісового та декоративного розсадництва і лабораторні заняття із насінництва.

     З урахуванням навчальних і наукових потреб ми з колегами з кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій розробили проект лабораторного будинку, розповідає завідувач кафедри Віктор Маурер. Враховуючи розмір будівлі, звернулися по допомогу до наших випускників, котрі зараз працюють у держлісгоспах Закарпаття, і вони допомогли заготовити, оциріндрувати дерев’яний брус та змонтувати дерев’яний зруб на 130 квадратних метрів. Тут, окрім допоміжних приміщень, навчального класу на 20 місць, кабінету викладачів, планується облаштувати дві навчально-наукові лабораторії: якості деревного садивного матеріалу та експрес-методів діагностики стану рослин та їх мінерального живлення.

     Допомогли і наші університетські підрозділи. Директорат ННІ лісового і садово-паркового господарства допоміг зробити фундамент, обриштування під дах виготовили у Боярській лісовій дослідній станції, а металопрофіль придбали коштом університету. А ще дуже приємно, наскільки велику частину робіт взяли на себе (абсолютно добровільно!) викладачі кафедри і особливо студенти. У позанавчальний час по кілька днів добровільно відпрацювали магістри Олександр Горицький. Дмитро Пащук, Святослав Поторась, четвертокурсники Владислав Андреїшин, Олександр Костенко, третьокурсники Олексій Кашецький, Андрій Дорош, Олексій Костюк, Максим Фесюк, другокурсники Олександр Вергелес, Андрій Єрмійчук, Богдан Радіщук, Богдан Оліфер. А всього – майже 40 небайдужих молодих людей.

     Проект передбачає індивідуальне опалення з твердопаливним котлом і сонячні панелі на даху. До їхнього монтажу планується залучити колег з ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
     Але цьогоріч об’єкт не здадуть: за технологією, будівля рік повинна відстоятися, потім пройти зовнішню обробку антисептиками і антипіреном. Так що у колективу кафедри та її студенів роботи ще вистачить.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook