Науковці кафедри менеджменту допомагають учням-членам Малої академії наук у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт

21 жовтня 2019 року
     Перед науково-педагогічною громадськістю України постає гостра проблема розвитку інтелектуального потенціалу учнів, які забезпечуватимуть не тільки конкурентоспроможність на внутрішньому і міжнародному ринках праці, раціональність поведінки, готовність визначати і розв’язувати дослідницькі завдання, що передбачають реалізацію творчих здібностей молодої людини.

     Кожного року у січні та лютому традиційно відбуваються І (міський) та II (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук (МАН) України. 18 жовтня 2019 року на базі СЗОШ № 4 м. Біла Церква відбулась зустріч молодих вчених кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського із метою розширення комунікативного навчально-творчого середовища та консультування обдарованої учнівської молоді щодо написання наукових робіт, що координуються діяльністю малої академії наук.

     Для успішного виконання науково-дослідницької роботи учням-дослідникам з 11Б та 10А класу – Богдану Дмитринку та Анні Небесній необхідно скласти програму наукового дослідження, що є чітко спланованим процесом вивчення актуальної теми і проблеми дослідження, розгляду підходів до дослідження, визначення шляхів їх розв’язання, виконання встановлених завдань та їх апробування. Підготовка до написання роботи здійснюється за безпосереднього контролю наукового керівника – Шишкіної Наталії Сергіївни.
     В ході розмови к.е.н., доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Анна Миколаївна Слободяник висвітила основні інноваційні напрями економіки ХХІ століття. Особливу увагу учні звернули на тези щодо трансформації та цифровізації усього економічного простору в Україні. Адже цифровізація – це один із головних чинників зростання світової економіки в найближчі 5–10 років. Крім прямого підвищення продуктивності, що отримують компанії від цифрових технологій, є ланцюг непрямих переваг цифровізації, як-от економія часу, створення нового попиту на нові товари й послуги, нова якість та цінність. Також у ході дискусії були обговорені цифрові тренди та напрями розвитку цифрових технологій, де ключовими є розвиток сфери Інтернету речей (Internetofthings, IoT); цифрові трансформації аграрного менеджменту, агропродовольчого бізнесу; економіка спільного користування (sharingeconomy); цифрові платформи.

     Насамкінець, Анна Миколаївна зазначила, що беручись до написання роботи, необхідно знати про основні вимоги, що їх ставлять до таких наукових досліджень і про послідовність етапів її виконання, адже саме реалізація пропонованих порад уможливить результативність праці Богдана та Анни, які тільки виходять на неповторну й дивовижно захопливу стежку науково-дослідницьких пошуків у галузі діджиталізації аграрного менеджменту.


Аліна Троян,
доцент кафедри
менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook