Кафедра фінансів взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Фінансова політика регіонального розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід»

19 жовтня 2019 року
     До річниці заснування кафедри фінансів і кредиту Житомирського національного агроекологічного університету протягом 10-11 жовтня проходила Міжнародна науково-практична конференція «Фінансова політика регіонального розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід», участь в якій взяли представники з університетів Хмельницького, Львова, Вінниці, Києва, Житомира, а також науковці з університету штату Пенсильванія (США), Каршинського інженерно-економічного інституту (Республіка Узбекистан), Поліського державного університету (Республіка Білорусь), інші.

     Національний університет біоресурсів і природокористування України представили науковці кафедри фінансів – завідувач кафедри, проф. Н.Давиденко, доценти А.Буряк і Г.Скрипник та ст. викладач З.Тітенко.

     Присутніх під час урочистого відкриття заходу привітав ректор ЖНАЕУ Олег Скидан, наголосивши на важливості проведення такої конференції, де вже 25 років на факультеті обліку і фінансів успішно працює колектив кафедри фінансів і кредиту.

      У рамках конференції проходило пленарне засідання та робота у кількох секціях: «Теоретичні засади і приклади фінансової політики регіонального розвитку», «Фінанси в умовах децентралізації органів місцевого самоврядування», «Інструменти підвищення капіталізації підприємств та інноваційно-інвестиційного розвитку регіонів», «Обліково-інформаційне забезпечення реалізації фінансової політики регіонального розвитку», «Фінансова політика регіонального розвитку в ЄС», «Дослідження молодих вчених».

     Професор Надія Давиденко на пленарному засіданні представила доповідь на тему: «Фінансове забезпечення виробництва органічної продукції в Україні». Вона зазначила, що особливо відчутним процес фінансового забезпечення стає в умовах сучасних викликів, враховуючи той вплив, який чинить інтенсивний розвиток виробництва на стан навколишнього середовища та якість життя населення. Запровадження технологій природного агровиробництва вимагає значних фінансових ресурсів, оскільки є більш ризикованим, порівняно з традиційним агровиробництвом, яке саме по собі має значний рівень ризику як операційної, так, відповідно, і фінансової діяльності. Крім того, перехід від традиційних технологій, до технологій природного агровиробництва займає певний проміжок часу від двох до п’яти років, коли, може знижуватись рівень рентабельності діяльності, а отже зменшується можливість використання позикових коштів та зростання їх вартості з врахуванням рівня ризику.

     На секційних засіданням були представлені доповіді доцентів кафедри фінансів Аліни Буряк на тему «Стратегічні аспекти фінансування регіонального розвитку» і  Галини Скрипник та ст. викладача Зої Тітенко на тему: «Інноваційний розвиток регіонів України».


Лариса Олійник,
доцент кафедри фінансів
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook