Мати свого абітурієнта: НУБіП отримав нового партнера – столичний ліцей «Голосіївський» №241

20 вересня 2019, 11:43
     Якщо поцікавитися у середньостатистичного українця, що таке школа, почуєш у відповідь: заклад середньої освіти. Більш просунутий додасть – загальноосвітня, гімназія чи ліцей. А назвати школу партнером національного університету зможе далеко не кожен.

     Відсьогодні для столичного ліцею «Голосіївський» №241 таким партнером став один з найкращих вишів країни – Національний університет біоресурсів і природокористування України.

     Чим унікальна ця школа? Вона, як і наш університет – потужна і титулована. Перш за все ліцей славиться своїм колективом, вчителями і учнями. Ліцей «Голосіївський» – найбільший в Голосіївському районі Києва, входить до 100 кращих шкіл України, посідає 35-ту сходинку за оцінками ЗНО з математики. А ще, як жартують декани аж чотирьох наших факультетів, – тут навчаються їхні діти і наші майбутні абітурієнти.

     Угоду про співпрацю підписали ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко та директор ліцею Наталія Шульга. Документ передбачає поглиблену співпрацю з чотирма профільними факультетами: захисту рослин, біотехнології та екології (який представляла заступник Юлія Рибалко), землевпорядкування (Олександр Шевченко), економічним (Анатолій Діброва) та юридичним (Олена Яра). Запланована низка пізнавальних і освітніх заходів, участь у днях відкритих дверей, науковий супровід слухачів Малої академії наук. Кульмінацією стануть школи правника, землевпорядника, еколога і економіста під час шкільних канікул. Координуватиме співпрацю заступник директора з науково-методичної роботи ліцею Ірина Михайленко.

     Першим заходом, в якому учні ліцею братимуть участь, стане «Екологічний пікнік»: 28 вересня, в суботу, на базі факультету захисту рослин, біотехнології та екології відбудеться цей унікальний просвітницький і одночасно профорієнтаційних захід.

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook