ІI етап Всеукраїнської олімпіади з програмування (ACM/ACPC): факультет інформаційних технологій вп’яте приймає на своїй базі кращих програмістів Північного регіону України

15 вересня 2019 року
     14 вересня 2019 року на базі факультету інформаційних технологій НУБіП України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування (чверть фінал чемпіонату світу зі спортивного програмування АСМ-ІСРС (Association for Computing Machinery/International Collegiate Programming Contest, Північний регіон)). Факультет інформаційних технологій гостинно проводить цей захід вже восьмий раз.

АСМ-ІСРС є наймасовішою всесвітньою студентською олімпіадою, якою цікавляться студенти, що спеціалізуються в сфері інформаційних технологій. Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування є складовою частиною відбіркових змагань першості світу і проводиться за узгодженими з нею правилами (http://icpc.baylor.edu/). Кожна команда складається з трьох учасників. Для вирішення 13 задач різної складності, викладених українською та англійською мовами, командам надається один комп’ютер і 5 годин. Мовами програмування на ІI етапі олімпіади є: С, С++, Java, python. Користуватися допоміжними джерелами інформації або електронними пристроями заборонено. Перевірка розв'язків здійснюється автоматично через онлайн систему проведення олімпіад ejudge.

Офіційне відкриття олімпіади було розпочато з вітального слова проректора з навчальної та виховної роботи НУБіП України д.е.н., професора Кваши Сергія Миколайовича та декана факультету інформаційних технологій, д.п.н., професора Глазунової Олени Григорівни.

На другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування було зареєстровано 55 команд з Північного регіону 28 навчальних закладів, з них 18 університетів, 5 коледжів та 5 шкіл. Студенти Чернігівського технологічного, Сумського державного, Житомирського технологічного університетів, Житомирського університету ім. Франка, Київського університету ім. Т.Шевченка, Національного технічного університету (КПІ), Національного університету біоресурсів і природокористування, Національного авіаційного уінверситету, Києво-могилянської академіїї та інших, а також з 8 шкіл Чернігова, Житомира та Києва, які стали переможцями у І етапі сьогодні змагалися за право участі у фіналі Всеукраїнської олімпіади, яка є одночасно півфіналом світової першості.

 

  

Учасникам була надана комп’ютерна техніка однакової потужності з необхідним програмним забезпеченням, що забезпечило рівні умови роботи. Змагання тривали з 10.00 до 15 години. В перервах студенти та школярі мали можливість підкріпитися піцою від спонсора турніру – компанії Rademade. Після напруженої п’ятигодинної роботи учасників олімпіади запросили на церемонію нагородження, де було оголошено результати та переможців, призи яким вручили представники ще одного спонсора цьогорічних змагань - компанії Genesis.

Переможцями ІІ етапу Олімпіади серед університетів по Північному регіону стали 4 команди Київського національного університету ім. Шевченка (1, 2, 2, 3 місця), Національного технічного університету КПІ (3 місце) та Києво-Могилянської академії (3 місце). Команди НУБіП України показали 12-й та 13-й результат серед 55 команд.

Вітаємо переможців і бажаємо подальших успіхів в ІТ сфері!!!

 

Спонсори Олімпіади:
Genesis (https://gen.tech) — міжнародна інтернет-компанія, що працює як на швидкозростаючих ринках Африки та Азії, так і на розвинених ринках США та Європи. Разом з видатними підприємцями з України ми будуємо високотехнологічні компанії, що змінюють життя мільйонів людей у всьому світі. Наші проекти щомісяця відвідує понад 150 мільйонів користувачів. Генезис має унікальний досвід побудови високонавантажених проектів і значну експертизу в розробці продукту, аналітиці, залученні та утриманні користувачів.
Компанія Rademade (https://rademade.com) на ринку більше 7-и років. Основний напрямок роботи - створення онлайн-маркетплейсів, розробка мобільних додатків, складних E-commerce проектів та SaaS рішень. На даний момент має понад 150 реалізованих проектів.


Олена Глазунова,
декан факультету ІТ
Дар’я Ящук,
асистент кафедри комп’ютерних наук

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook