Ректорат спланував роботу на вересень

3 вересня 2019 року

3 вересня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулася традиційна нарада з планування на поточний місяць. І, як зазначив ректор, важливо на його початку, який співпадає з початком нового навчального року, спланувати і організувати системну роботу, вести діалог зі студентством. 

Перший проректор Ігор Ібатуллін сконцентрував увагу на поданні матеріалів на підтвердження статусу наукової установи, формуванні проектів молодих вчених для участі в конкурсі на державне фінансування, вступі до аспірантури, підготовці до зимівлі в навчально-дослідних господарствах та анонсував проведення семінару з протипожежної безпеки в кінці вересня.

 

Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша наголосив, що найголовніше питання – організація навчального процесу. Має бути налагоджений системний контроль за відвідуваністю і успішністю. Проректор також оголосив плани провести зрізи знань у першокурсників та запуск адаптаційних курсів. В активну фазу входить новий сезон профорієнтаційної роботи – вже розпочато набір на підготовчі курси, йде підготовка до оголошення першого етапу олімпіади для вступу, відповідно до рішення серпневої вченої ради новим напрямком стало формування шкіл на прикладі Ірпінського академічного ліцею.

Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук представив аналіз фінансової ситуації, зокрема стану справ зі сплатою студентами за навчання і проживання. Він наголосив – умови контракту є обов’язковими і їх слід дотримуватися. У міжнародній діяльності у вересні заплановані відбір претендентів для участі в програмах мобільності, залучення іноземців на навчання, проведення семінарів і тренінгів для студентів щодо участі в міжнародних програмах навчання, стажування і досліджень. Ректор Станіслав Ніколаєнко доручив Вадиму Ткачуку спільно з провайдером упорядкувати студентські мережі в гуртожитках та в якості експерименту запустити електронний документообіг на певний період.

Головний інженер Олег Самсонюк доповів про плани завершення ремонтних робіт. У навчальному корпусі №1 за потреби будуть замінені радіатори опалення, №12 – монтаж двоскатного даху, гуртожитку №1 та 4 – облаштування коридорів, №5 – монтаж скатного даху тощо. Декан агробіологічного факультету Оксана Тонха звернулася з проханням додати освітлення на 2-3 поверхах гуртожитку №8, у навчальному корпусі №2 перевірити та підвищити тиск води. Декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук висловив прохання студентської ради гуртожитку №2 провести ревізію інфраструктурних комунікацій в підвалі, аби там облаштувати спортивний зал. Завідувач музею Марія Поливач також звернулася за допомогою в ревізії приміщення музею. Ректор Станіслав Ніколаєнко підтримав звернення та дав відповідні доручення, а разом з тим зауважив, що кожен керівник структурного підрозділу має відчувати себе господарем, адже порядок в університеті – одна з умов вибору вишу абітурієнтами.

  

  

Вадим Ткачук доповів про стан поселення іноземних студентів. На найближчому засіданні ректорату буде ретельно розглянуто роботу одного з деканатів по організації міжнародної діяльності. А всі декани та директори отримали доручення забезпечити належні побутові умови для проживання студентів, в тому числі і іноземців.
 
Начальник відділу охорони праці Віктор Голуб оголосив, що у кожному структурному підрозділі створюються комісії з охорони праці, які опікуватимуться інструктажами науково-педагогічних працівників та студентів.
 

Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко зупинився на спільних завданнях: системна робота, організація початку навчального року, система роботи в гуртожитках, контактування з бізнесом, реалізація рішення серпневої вченої ради, дослідження мотивації студентів до навчання, оснащення провідних лабораторій, посилення викладання англійської мови, перегляд навчальних планів і програм, естетичний зовнішній вигляд і етична поведінка.
 
Денис Рудень
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook