Виробнича практика магістрів-землевпорядників – це ключ до успішного працевлаштування

23 липня 2019 року

    Ні для кого не таємниця, що проходячи виробничу (переддипломну) практику магістри, окрім отримання практичних навичок на виробництві, отримують можливість працевлаштуватись за фахом. Що звісно є одним із ключових завдань здобуття вищої освіти.

    Наскільки якісно відбувався навчальний процес у навчальному закладі? Якою була мотивація студента? Наскільки відповідально студент підходив до настанов викладачів? Рівно настільки буде високим рівень готовності фахівця гідно конкурувати на ринку праці. У контексті чого, виробнича практика відіграє ключову роль у професійному зростанні та останню можливість майбутніх випускників зрозуміти, що він робив не так, над чим він не доопрацював, яких знань чи навичок йому бракує.

    Для забезпечення проходження практики, керівництво університету, факультету землевпорядкування, випускових кафедр та Рада роботодавців, створена при факультеті, прикладають немало зусиль, адже їх головною місією є працевлаштування студента, саме тому вони всіляко сприяють магістрам у зручному графіку навчання, надання індивідуальних графіків за умови роботи за фахом у поєднанні із високою успішністю у навчальному процесі.

    Географія проходження практик дуже різноманітна, але при цьому більшість магістрів віддають перевагу перебування у м. Києві. Також різноманітним є спектр спеціалізацій студентів: традиційно найпопулярнішим місцем магістрів-землевпорядників є структурні підрозділи Держгеокадастру; приватні підприємства землевпорядного та геодезичного профілю; органах місцевого самоврядування, адже не секрет, що робота землевпорядника у сільських радах є цікавою та різносторонньою; менш поширеним серед магістрів є проходження практики в агрофірмах, компаніях у сфері ГІС технологій, консалтингових компаніях, органах архітектури та містобудування тощо.

    Цьогорічна виробнича практика магістрів-землевпорядників добігає кінця, тому зичимо магістрам 1 року навчання успішного захисту своїх практик та гарного відпочинку на період канікул.

 Наталія Мединська

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook