Ректорат: нова якість освітнього і наукового процесу в університеті

18 лютого 2019 року
     18 лютого 2019 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Як зазначив очільник університету, стартовий період семестру пройдений, тому потрібно продовжувати планову роботу, максимальну увагу приділяючи якості освітнього і наукового процесів, практичній підготовці майбутніх фахівців.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша детально зупинився на проведенні олімпіади для вступу в університет. На сьогодні конкурсна комісія отримала 62 роботи від учасників, а перший дистанційний етап, нагадав проректор, триває до кінця березня. На контролі також питання охорони здоров’я: спільно з оздоровчим центром, який очолює Вячеслав Крупка, та дирекцією студмістечка на чолі з Сергієм Стецюком проводиться ряд профілактичних заходів у гуртожитках, за домовленістю з центральною студентською лікарнею є можливість провести часткове вакцинування молоді, хто цього потребує.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про хід підготовки до засідань ректорату, вченої ради та нарад з планування. Сьогодні ж за традицією будуть підбиті підсумки реалізації програми енергозбереження та діяльності госпрозрахункових підрозділів.
     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про результати перевірки дотримання трудової дисципліни у студмістечку та гуртожитку №4 зокрема, у ході якої порушень не зафіксовано. За дорученням ректора вибірково буде перевірена трудова дисципліна і діяльність деканатів та дирекцій.

     Голова Студентської організації Максим Паламарчук розповів про початок інтелектуальних дебатів на факультетах та в ННІ, а також проведення підготовчих робіт для облаштування студентського арт-простору.
     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко акцентував увагу на публікаційній активності науково-педагогічних працівників: за 2018 рік кількість публікацій у виданнях, що входять до WoS та SCOPUS зросла і становить 320 статей.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про переговори з представниками Південної Кореї щодо спорудження «розумних ферм», Німеччини та Франції – запровадження програми подвійних дипломів.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про ремонти, які тривають в навчальному корпусі №1 та гуртожитку№4.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін акцентував увагу на підготовці проекту рейтингу діяльності науково-педагогічних працівників на 2019 рік, плані держзакупівель, протипожежній безпеці та процедурі списання.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Ігорю Ібатулліну – підготувати плани змін якості наукового процесу, розвитку ботанічного саду на 2019 рік. Сергію Кваші – сформувати пропозиції до Колегії Міністерства освіти і науки України, розробити плани підвищення якості освітнього процесу, відзначення Дня університету. Валерію Іщенку – внести на розгляд проект реконструкції вхідної групи до стадіону, план ремонтних робіт на 2019 рік. Вадиму Ткачуку – сформувати графік міжнародних заходів на лютий-квітень.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook