Відокремлені підрозділи НУБіП України: про основні досягнення та здобутки попереднього року

22 січня 2019 року
       22 січня продовжилися співбесіди керівництва університету з керівниками структурних підрозділів. Традиційно на початку нового року керівники структурний підрозділів доповідають про основні досягнення та здобутки попереднього року, здійснюють аналіз існуючих проблем, узгоджують пріоритетні напрямки і заходи діяльності колективів ВП НУБіП України на новий рік. Співбесіди проходили як в традиційній формі, так і в режимі он-лайн, що дозволило долучити до обговорення не тільки адміністрацію структурних підрозділів але й більш широку аудиторію.

     У другий день на співбесіду було запрошені представники Немішаївського агротехнічного коледжу (Альохін В.І.), Ірпінського економічного коледжу (Михайлов С.І.), Боярського коледжу екології і природніх ресурсів (Кропивко С.В.), Ніжинського агротехнічного інституту (Лукач В.С.), Ніжинського агротехнічного коледжу (Литовченко О.В.).

 

     Кожний керівник повідомив про успішне завершення календарного року, за підтримки керівництва університету вдалося уникнути заборгованості із фінансуванням по виплатам стипендій, заробітних плат та оплати комунальних платежів. На запитання керівництва про фінансування коледжів на цей рік, усі керівники відокремлених підрозділів зазначили, що отримали фінансування лише на 10 місяців, про що також повідомили у перший день співбесід керівники закладів.

     Центральною темою обговорення, як і у перший день стало забезпечення належної якості підготовки фахівців і забезпечення їх конкурентоспроможності. Саме на цьому акцентували увагу ректор Станіслав Ніколаєнко, перший проректор Ігор Ібатуллін, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, куратори закладів – декани: Микола Цвiлiховський, Анатолій Діброва, Микола Доля, Зіновій Ружило та інші учасники співбесід.

     Вік, досвід і традиції, помножені на знання – це, ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж». Таким коротким проте надзвичайно змістовним висловом розпочав свій виступ директор відокремленого структурного підрозділу Володимир Альохін. Практично всі завдання, які були визначені при плануванні на 2018 рік були виконані. Головною метою діяльності коледжу була і залишається підготовка для потреб регіону фахівців, які поєднують у собі професійні знання, ділові якості, високий рівень моральної культури і громадської свідомості. Ми впевненні: сьогодні для наших випускників, людей ділових і творчих, відкриваються значні перспективи і можливості, підкреслив наприкінці виступу Володимир Ілліч.

 

     Сергій Михайлов, Олена Литовченко та Сергій Кропивко – директори коледжів висловили занепокоєння щодо скорочення державного замовлення та контингенту студентів. Реалізацію стратегії забезпечення набору студентів вбачають в урізноманітненні форми і методів проведення профорієнтаційної роботи, забезпечення їх дієвості. Покращити якісний склад педагогічних працівників шляхом: залучення до освітнього процесу осіб з науковим ступенем, навчання в аспірантурі НУБіП України педагогічних працівників з числа молодих викладачів, здобуття педагогічної освіти на гуманітарно-педагогічному факультеті, навчання на сертифікованих курсах, виконання плану підвищення кваліфікації.

     Василь Лукач – директор Ніжинського агротехнічного інституту, який вперше здійснив набір абітурієнтів на бакалаврський рівень вищої освіти за спеціальністю агрономія, доповів про результати першої сесії. Запевнив, що усі студенти після закінчення навчання продовжать навчання у базовому закладі на здобуття ОС Магістр. Для забезпечення повноцінного і якісного виконання стратегій розвитку закладу Василь Степанович вважає пріоритетним напрямом діяльності кожного учасника освітнього процесу питання покращення якості навчання, зміцнення матеріальної бази, впровадження в усіх напрямах передових технологій, збільшення надходження коштів на спеціальний фонд, економне використання енергоносіїв, паливно-мастильних матеріалів, підвищення відповідальності за виконання обов’язків кожного члена трудового колективу.

     Із головних спільних планів 2019 року: ліцензування нових спеціальностей, що користуються попитом на ринку праці – туризм, готельне господарство, захист і карантин рослин та інші, проведення підвищення кваліфікації і забезпечення стажування усіх науково-педагогічних та педагогічних працівників на підприємствах і установах, підготовка науковців на базі університету тощо.

     За результатами співбесід керівники відокремлених підрозділів отримали ряд доручень, основне з яких – розширювати співпрацю з центральними та місцевими органами влади, депутатами різних рівнів, роботодавцями, бізнесом щодо підвищення якості підготовки фахівців, проходження студентами виробничої практики, подальшого працевлаштування, вирішення інших нагальних потреб подальшого розвитку закладів.


Богдан Опальчук,
заступник начальника відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook