Комітет з Державних премій України в галузі науки і техніки рекомендував присудити 15 Державних премій 2018 року

6 листопада 2018 року

Офіційний сайт Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки повідомляє, що 5 листопада 2018 року відбулося засідання Комітету з порядком денним «Розгляд робіт і рекомендація на присудження Державної премії України в галузі науки і техніки 2018 року особам за відповідні роботи». За результатами таємного голосування Комітет пропонує присудити 15 Державних премій України в галузі науки і техніки 2018 року (в тому числі 3 роботам, що становлять державну таємницю). 
Серед робіт, які рекомендовані Комітетом на присудження Державних премій України — робота «Високоефективні комплекси технічних засобів для вирощування зернових та інших культур», яку було представлено Національним науковим центром «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» НААН України, автори: д.т.н. Адамчук В.В., к.т.н. Насонов В.А., Антонець С.С., д.т.н. Булгаков В.М., д.т.н. Кюрчев В.М., Калапа С.Г., Пономар Ю.В., Гавриленко П.М. 
Вітаємо з цією визначною новиною заслуженого винахідника України, доктора технічних наук, академіка Національної академії аграрних наук України, професора кафедри механіки НУБіП України Володимира Михайловича Булгакова, доктора технічних наук, професора, академіка Національної академії аграрних наук України, директора ННЦ «ІМЕСГ» НААН України, заслуженого діяча науки і техніки України, голову ради роботодавців НУБіП України Валерія Васильовича Адамчука та весь колектив авторів роботи. 

Професор Булгаков В.М.        Професор Адамчук В.В.

Авторами роботи отримані нові закономірності динаміки руху багатоопераційних агрегатів для обробітку ґрунту та багатофункціональних агрегатів для виконання операцій обробітку ґрунту, внесення добрив, сівби зернових та інших культур і їх захисту. Розроблена теорія взаємодії робочих органів технічних засобів для агрохімічного обслуговування з технологічними матеріалами та їх розподілу на площі поля. Розроблено принципово нову методологію формування підходів до обґрунтування раціональної рівномірності висіву насіння з врахуванням зон живлення рослин і способів сівби. Розроблено нові наукові основи динаміки руху машинно-тракторних агрегатів, сформованих з використанням одноопераційних машин на основі комбінованого агрегатування. Зусиллями авторів створено конкурентоспроможні високоефективні комплекси технічних засобів, що дало змогу освоїти виробництво нових машин для вирощування зернових та інших культур на 6 заводах вітчизняного сільськогосподарського машинобудування, загальним обсягом більше 28 тис. штук, з них до 30% експортовано за кордон, в тому числі більше 19 % (5527 шт.) в країни ЄС.
За результатами виконаної роботи опубліковано 10 монографій, більше 200 наукових статей (42 – у зарубіжних виданнях) з яких 25 статей у виданнях, що індексуються базою даних Scopus, отримано 143 патенти на винаходи. За даною тематикою захищено 10 дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук і 22 дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook