Факультет землевпорядкування підсумував роботу за 2017-2018 навчальний рік та спланував подальшу діяльність

31 серпня 2018 року

30 серпня 2018 року у приміщенні навчального корпусу №6 відбулося розширене засідання вченої ради факультету землевпорядкування, у якому взяли участь представники Ради роботодавців факультету, НПП та студентство, а також представник ректорату -  Учений секретар НУБіП О.Д. Барановська.
Перед початком засідання було урочисто відкрито у кімнаті №111 музей геодезії та землеустрою, який презентував завідувач кафедри землевпорядного проектування д.е.н. А.Г. Мартин.




 



У порядку денному було розглянуто такі питання:
1. Про підсумки діяльності факультету землевпорядкування за 2017/2018 навчальний рік та завдання на наступний навчальний рік. Доповідає декан, д.е.н., доц. Т.О. Євсюков.
2. Про проведення свята «День знань» 1 вересня 2018 р. та Посвяти в студенти 31 серпня 2018 р. Доповідає заступник декана, к.е.н. О.В. Шевченко.
3. Про затвердження плану роботи вченої ради факультету землевпорядкування на 2018-2019 н.р. Доповідає учений секретар, к.е.н., доц. Н.М. Бавровська.

А факультет землевпорядкування попри всі негаразди суспільно-політичного життя, напруженої демографічної та соціально-економічної ситуацій, розвивається, реалізуючи стратегічну мету й ціль, визначені Законом України «Про вищу освіту» і закріплені в Статуті та Програмі Університету «Голосіївська ініціатива 2020».


 


 



Цьогоріч на спеціальність «Геодезія та землеустрій» обсяг державного замовлення для випускників шкіл становив 445 місць денної та 20 місць заочної форми навчання. Ще 18 місць фіксованого замовлення отримали ВНЗ Донецької та Луганської областей. Щодо обсягу державного замовлення для випускників коледжів, то він склав 225 місць, при цьому МОН України передбачало їх виключно для вступників на денну форму навчання. Таким чином, у 2018 році сумарний обсяг державного замовлення на підготовку бакалаврів становив 688 місць.



У своїй доповіді декан факультету Т.О. Євсюков зазначив, що за підсумками вступної кампанії 2018 загалом до державних ВНЗ на спеціальність «Геодезія та землеустрій» було подано 5674 заяви від вступників: 396 електронних заяв, найбільше по Україні, надійшло саме до НУБіП (370 – КНУБА, 365 – «Львівська Політехніка», 363 – НАУ, 277 – КНУ ім. Тараса Шевченка). А за результатами адресного розміщення державного замовлення для випускників шкіл, найбільшу кількість місць отримали майбутні землевпорядники та геодезисти знову ж таки у НУБіП (46). До п'ятірки лідерів увійшли КНУ ім. Тараса Шевченка (42), Національний університет водного господарства та природокористування (38), Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (27) та Національний університет «Львівська політехніка» (25).
Протягом усього навчального року робота проводилася персонально і з кожним потенційним вступником, запрошуючи його для участі в олімпіадах, на підготовчі курси, дні відкритих дверей тощо. Координували кожен його крок від створення електронного кабінету до подачі оригіналів документів у приймальну комісію. Результат – 54% вступників з першим пріоритетом, 20% – з другим. Практично 75% вступників усвідомлено йшли до нас. Це дало змогу отримати 41 бюджетне місце для школярів і 5 для заочників. Також 16 місць державного замовлення було виділено випускникам коледжів. Вони вже встигли стати переможцями шахового турніру, який проводився в рамках «Школи першокурсника», добре проявили себе і в інших сферах. Разом з контрактниками, маємо 80 першокурсників.



17 серпня 2018 року на базі Дзвінківського геодезичного навчального полігону відбулась  «Літня школа із геодезії та землеустрою», що дала змогу студентам застосувати здобуті знання саме на практиці та змогла поєднати спілкування з відомими професійними землевпорядниками та ознайомити із найсучаснішим геодезичним обладнанням.

Після виступу декана факультету, слово мали завідувачі кафедр. Зокрема, завідувач кафедри землевпорядного проектування А.Г. Мартин зазначив, що прийняття цього року факультету землевпорядкування до Міжнародної федереції геодезистів (FIG) відкриває перед факультетом нові горизонти, оскільки наш факультет є єдиним в Україні членом цієї престижної організації.
Завідувач кафедри земельного кадастру В.М. Заяць у своєму виступі зазначив, що земельний кадастр є оновою усіх інших кадастрів, і підготовку майбутніх фахівців у цій сфері без застосування сучасного комп'ютерного обладнання зараз у світі уявити неможливо.



Завідувач кафедри геоінформатики та дистанційного зондування Землі С.С. Кохан відмітила, що підготування наукових публікацій у авторитетні міжнародні видання потребує багато часу та зусиль, і необхідно, щоб вон належним чином оцінювалися у рейтинговій системі для НПП.



Представник Ради роботодавців факультету О.М. Цвях побажав факультету подальших досягнень у навчальній та науковій діяльності, співпраці із бізнесом та закордонними колегами.



Учений секретар НУБіП О.Д. Барановська у своїй промові відмітила досягнення факультету, проаналізувала вже виконані та заплановані на наступний рік завдання, потавлені Вченою радою, і подякувала колективу факультету за пророблену роботу.



На завершення засідання було відзначено грамотами працівників факультету, які доклали особливих зусиль до набору абітерієнтів - вступників цього року - у приймальній комісії. Це асист. І.Г. Колганова, доц. А.О. Кошель та доц. Л.А.Гунько.


 


 


Матеріал підготували доц. В.А.Богданець, доц. Н.М. Бавровська.
Фото - А. Касянчик

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook