Вступ-2018: приймаємо документи і готуємося до вступних випробувань

17 липня 2018 року

Чергове засідання приймальної комісії розпочалося з аналізу державного замовлення та стану надходження заяв на всі освітні ступені. Відкриваючи засідання, ректор Станіслав Ніколаєнко проінформував про нараду у міністра освіти і науки Лілії Гриневич стосовно обсягів держзамволення. Пропозиції, сформовані за подачею деканів факультетів та директорів ННІ, будуть розглянуті найближчим часом та ми сподіваємося на їх позитивний розгляд, зазначив ректор. Проте, незважаючи на це, потрібно працювати з бажаючими навчатися за контрактом. Потужним аргументом для тих, хто вагається чи продовжувати навчання в магістратурі, є проект закону, яким передбачено запровадження індикативних цін на навчання. Тобто мінімальної вартості, встановленої державою. І попередній аналіз говорить про те, що вона буде чи не в кілька разів вищою за існуючу, зокрема в нашому університеті.

 
Відповідальний секретар Віктор Шевчук доповів про надходження заяв на освітній рівень бакалавра. 4763 заяви опрацьованих і стільки ж на стадії опрацювання маємо від бажаючих навчатися випускників шкіл. З них 1253 – за контрактною формою. 1420 обрали НУБіП першим та другим пріоритетом. 667 випускників коледжів та технікумів також подали свої документи. Найбільшим попитом користуються спеціальності «Біотехнологія», «Екологія», «Правознавство», «Ветеринарна медицина» та спеціальності інженерного профілю. Вже 24 липня завершується прийом документів від вступників на базі молодшого спеціаліста і розпочинаються вступні випробування. Вони мають пройти чесно, прозоро і принципово, зазначив ректор. 
 
Що ж до магістратури, то за інформацією Віктора Шевчука станом на сьогодні надійшло 2318 заяв, з них 1121 подали оригінали документів, більше 100 – на контрактну форму навчання.
 
Також приймальна комісія попередньо розглянула розподіл місць державного замовлення за освітніми програмами в межах спеціальностей. Остаточне рішення буде прийняте на засіданні 20 липня.
 
Завершивши засідання приймальної комісії, ректорат розглянув ще три питання. З пропозицією підтримати клопотання колективу Бережанського агротехнічного інституту щодо продовження на чотири роки контракту директор Мирону Жибаку виступили проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, директори ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимир Козирський, лісового та садово-паркового господарства Петро Лакида, післядипломної освіти Марія Кулаєць. Ректорат надав позитивну рекомендацію ректору Станіславу Ніколаєнку.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін представив обсяги державного замовлення на підготовку наукових кадрів та акцентував увагу на термінах прийому документів – з 1 по 30 серпня.
 
Завершенням засідання стала принципова розмова. Стосувалася вона соціологічного опитування випускників бакалаврату. За його результатами 82% оцінили власний рівень отриманих в університеті знань як відмінний і достатній. Від 78% до 92% вважають викладання теоретичних, суспільних і фахових дисциплін як добрий. Більш ретельний аналіз буде проведений в колективах інститутів і факультетів.
 
Денис Рудень
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook