І СВЯТКУЄМО, І ПРАЦЮЄМО: РОБОЧІ ЗУСТРІЧІ ІЗ КОЛЕГАМИ ІЗ ЛИТВИ

1 червня 2018 року

    Для участі у заходах святкування з нагоди 120-річчя нашого університету та Міжнародній науково-практичній конференції «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя», кафедра аквакультури запросила співробітників служби рибного господарства при міністерстві сільського господарства Литовської Республіки Андрія Пілінковського та Юстоса Павілюнаса. Колеги із Литви, попри щільного графіка наукової конференції та святкових заходів, знайшли можливість зустрітися із співробітниками кафедри аквакультури та кафедри іхтіології та гідробіології, а також студентами напряму підготовки «Водні біоресурси та аквакультура» і поділилися досвідом роботи, окреслити завдання та перспективи аквакультури Литви.

Фото 1. Ю. Повілюнас та А. Пілінковський на конференції, присвяченій 120-річчю НУБіП    

    Одна із задач служби рибного господарства Литовської Республіки – відтворення запасів зникаючих видів риб таких як лосось, кумжа, вугор, гостроносий осетер тощо у водоймах державного значення. В своєму складі служба має рибні господарства з відтворення та вирощування цінних і рідкісних видів риб, які поповнюють їх запаси в річках, озерах та водосховищах. Поряд з цим здійснюються проекти та будівництво рибоходів на греблях ГЕС з метою покращення умов міграції риби, досліджуються як особливості її міграції через греблі, так і зміни видового складу іхтіофауни вище та нижче греблі. Були представлені наукові доповіді на тему «Значення рибоходів для мігруючих видів риб, що охороняються» (Юстос Павілюнас) та «Відтворення популяції гостроносого осетра (Acipenser oxyrinchus Mitchill)» (Андрій Пілінковський), що викликали зацікавлення у викладачів та студентів, безліч запитань, відповіді на які були отримані у активному спілкуванні з доповідачами.

Фото 2. А. Пілінковський розповідає про значення рибоходів для видів риб, що охороняються

Фото 3. Ю. Повілюнас ділиться досвідом відтворення гостроносого осетра

     Загалом організація конференції, екскурсія факультетом тваринництва та водних біоресурсів, зокрема кафедрами аквакультури, гідробіології і іхтіології, біології тварин, а також прогулянка по ботанічному саду, залишила приємне враження про НУБіП України у колег з Литовської Республіки. Зустріч відбулася у творчій та дружній атмосфері.

Завідувач кафедри аквакультури, д.с.-г.н., проф. Вовк Н.І.,

доцент кафедри аквакультри, к.с.-г.н. Базаєва А.В.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook