Засідання Ради роботодавців НУБіП: обговорили результати роботи і намітили перспективи

25 травня 2018 року

     Сьогоднішнє засідання Ради роботодавців НУБіП з одного боку робоче, а з іншого – все ж святкове, відкриваючи роботу відзначив її голова Валерій Адамчук. Він спинився на основних завданнях і відзначив в цілому позитивні результати цього року.

     Наше основне завдання – готувати якісно фахівця, причому не тільки з економіки чи агрономії, але й для інших потреб суспільства, наголосив ректор Станіслав Ніколаєнко. І тут без слова роботодавців не обійтися. Інтерес же до нашого вишу засвідчило те, що на святкування приїхали майже 100 гостей з 24 країн світу.

     Гарні результати роботи рад роботодавців відзначив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який коротко спинився на історії університету і його досягненнях.

  

     Валерій Адамчук зробив акцент на питаннях, які ще потребують доопрацювання. Робота над навчальними програмами продовжується, і хоча не все тут так просто, на багатьох факультетах і ННІ зроблено дуже багато. Підхід до підготовки фахівця має бути комплексним.

  

  

     Не використано на повну і перспективи, які відкриває призначення іменних стипендій кращим студентам. У такому потужному виші, як наш, на кожному факультеті і ННІ є успішні люди, які можуть призначити свої іменні стипендії.
     Стосовно Ярмарку вакансій: тут потрібно налагодити роботу так, щоб у кінцевому результаті роботодавець і студент завершували такі заходи вже з певними домовленостями.

  

     Виконувались багато робіт на факультетах і ННІ. Зокрема, рада роботодавців факультету інформаційних технологій забезпечила технічну і методологічну підтримку навчального процесу, допомогла з організацією практик для студентів та виступила з слушною пропозицією проводити Ярмарки вакансій ще й на кожному факультеті чи ННІ. За безпосередньої участі роботодавців на гуманітарно-педагогічному факультеті розроблено освітній стандарт спеціальності «Професійна освіта». На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології за підтримки ради роботодавців запрацював навчально-науковий центр «Великообухівський» (Полтавська область), де впроваджені кращі ресурсо- і енергозберігаючі технології, інновації в галузі рослинництва, зокрема захисту рослин, а працівники мають повний соцпакет. У зв’язку з потребою кожного українця вміти правильно господарювати – і не тільки на виробництві, а й на власній присадибній ділянці, деканові Миколі Долі запропонували започаткувати цикл просвітницьких лекцій про сучасні засоби захисту рослин.

  

     Про налагодження співпраці говорили гості – представник «StartDeutsch Schule» Маркус Пойзер, генеральний директор Черкаської обласної телерадіокомпанії «Кобзар ТВ» Михайло Калініченко і керівник курсу «Продюсер ТВ» Укртелерадіопресінституту Лариса Дроздова.

  

  

     А очільник ради роботодавців факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК на свято, як і годиться, завітав з подарунком – іконою Божої Матері.

Ірина Білоус

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook