Майбутні магістри лісового господарства зустрілися з випускниками університету минулих років

8 березня 2018 року

     Хто краще розкаже про перспективи працевлаштування, дасть дієву пораду чи навіть запросить на роботу майбутнього магістра? Звісно випускник університету минулих років. Тому цікавою, незабутньою і надзвичайно змістовною стала зустріч майбутніх магістрів лісового господарства з випускниками університету.

     Делегація керівників Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства на чолі з першим заступником начальника  Павлом Золотим після успішного представлення в Державному агентстві лісового господарства України звіту за 2017 рік відвідала Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства. Серед членів делегації більшість – випускники лісогосподарського факультету. Серед них заступник начальника управління, випускник 1989 року Олександр Семенець, начальник відділу лісового та мисливського господарства, випускник 1975 року Віктор Самсонов, головний мисливствознавець області, випускник 1994 року Віталій Красов, головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства, випускник 1986 року Анатолій Лобода.

     Павло Золотий розповів студентам про лісову галузь Хмельниччини, сучасні особливості і тонкощі лісівничої роботи, досягнення працівників управління, виклики та проблеми сьогодення, головні завдання, які належить виконати у близькій і далекій перспективі та відповів на питання студентів. В групі магістрів спеціалізації «Поновлення та розведення лісу» навчаються і студенти з Хмельницької області, які розповіли про свої магістерські роботи, відмітили високу якість навчального процесу та запевнили колег-земляків, що неодмінно через рік ввіллються в дружню родину лісівників Хмельниччини. Наприкінці виступу він запросив студентів магістратури проходити виробничу практику на базі передових лісогосподарських підприємств області і запевнив, що лісівники забезпечать необхідні умови для їх якісного стажування на виробництві.

     Випускники факультету у своїх виступах згадали високопрофесійний, цікавий навчальний процес, постійну підтримку і увагу викладачів, які дозволили отримати ті знання та навички, які допомагають їм сьогодні вирішувати проблеми та приймати правильні рішення в складних та іноді непередбачуваних умовах української економіки. При цьому вони зазначили, що усіма фаховими здобутками та особистими досягненнями завдячують рідному університету, професорсько-викладацькому складу, славним традиціям та особливому духу, що витає в його стінах, а роки навчання в alma mater назавжди залишились для кожного з них одним із найяскравіших та найщасливіших періодів у житті. І нині лісівнича галузь, зокрема Хмельницьке обласне господарство потребує і чекає кращих випускників на роботу.

     Коротку екскурсію по інституту для делегації з Хмельниччини організував і провів завідувач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Віктор Маурер. Гості були вражені позитивними змінами, що відбулися в корпусах НУБіП України, кафедрах інституту, в реконструйованому музеї лісових звірів і птахів імені професора О.О.Салганського та в оновленому ботанічному саду.

  

     На завершення зустрічі її учасники домовилися про подальшу співпрацю з профорієнтаційної роботи серед учнів-випускників шкільних лісництв, надання дорадчо-консалтингових послуг, виконання реальних магістерських робіт та їх попереднього захисту в підприємствах області і цілеспрямованої підготовки майбутніх фахівців для потреб обласного управління.

О.Ю. Кайдик,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook