Журнал «Сучасне птахівництво» – на виставці форуму птахівників на Прикарпатті

28 вересня 2017 року

 Вже четвертий раз у м. Трускавець Львівської області у комфортабельному курортному комплексі «Ріксос-Прикарпаття» відбувся черговий форум птахівників – ХІІІ Міжнародна конференція і виставка "Птахівництво-2017". Організатор конференції – асоціація «Союз птахівників України». Як завжди, форум відвідали викладачі і співробітники кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві.

     Відкрив конференцію народний депутат України, заступник Голови Комітету з питань аграрної політики та замельних відносин Олександр Бакуменко. Потім директор Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок Ігор Коцюмбаспроінформував учасників конференції про сучасні підходи до законодавчого регулювання обігу ветеринарних препаратів, кормів і кормових добавок. Володимир Лапа – голова Державної служби України з питань безпечності продуктів харчування і захисту прав споживачів – акцентував увагу присутніх на першочергових завданнях Держпродспоживслужби України у сфері ветеринарної медицини галузі птахівництва і безпечності її продукції. Генеральний директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко розповів про стан і перспективи розвитку галузі птахівництва в Україні. Зокрема він зазначив, що основним виробником м’яса птиці в Україні є ПАТ “Миронівський хлібопродукт”. На його частку припадає 63,1% від загального виробництва (ТОВ “Вінницька птахофабрика”ПрАТ "Миронівська птахофабрика"ПрАТ “Оріль-Лідер”). При цьому, у структурі промислового виробництва м’яса птиці 97% припадає на м'ясо бройлерів, 2,5% – індиків, 0,2% – качок, 0,1% – гусей та 0,1 % – інших видів.

   Цікавими і змістовними були й інші доповіді, а також семінари різних компаній.
   У роботі конференції та виставки прийняли участь очільники і спеціалісти птахофабрик; керівники, наукові співробітники і менеджери компаній-виробників і дистриб’юторів ветеринарних препаратів, кормів, обладнання; викладачі вищих навчальних аграрних закладів, керівники і наукові співробітники науково-дослідних інститутів та інші. Загалом на конференції зареєстровано більше 700 учасників не лише з України, а й з різних куточків світу: Білорусі, Молдови, Франції, Німеччини, Угорщини, Бельгії, Індії, Південної Кореї та ін.

   Відбулись цікаві дискусії, зустрічі з представниками різних птахогосподарств та компаній. Слід підкреслити, що серед них були і випускники факультету тваринництва та водних біоресурсів, які присвятили своє життя галузі птахівництва. Більшість з них захистили випускні роботи під керівництвом викладачів кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві.

  Приємно також відмітити, що представляючи журнал «Сучасне птахівництво» учасникам форуму, можна було почути схвальні відгуки про змістовні публікації і дизайн журналу від його передплатників. При цьому, поширюючи журнал, ми розповідали про підготовку кадрів у Національному університеті біоресурсів і природокористування України і не лише для галузі птахівництва.
 Таким чином, нинішня міжнародна науково-практична конференція «Птахівництво-2017»дозволила учасникам ознайомитись із сучасним станом розвитку птахівництва та одержати інформацію щодо інновацій, які забезпечують високу продуктивність птиці та ефективність виробництва якісної і безпечної продукції.

     У наступному номері журналу «Сучасне птахівництво» буде опубліковано звіт про роботу ХІІІ Міжнародної конференції і виставки "Птахівництво-2017", щоб птахівники з різних регіонів України мали можливість ознайомитись з результатами проведеного заходу.

Вікторія Мельник, 
доцент кафедри технологій у птахівництві, 
свинарстві та вівчарстві

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook