Тривають дослідження магістрів у лабораторії «Оптимізації живлення рослин»

12 серпня 2017 року

     Триває літо, тепла сонячна пора, пора відпусток та Чорного моря. Та ми, магістри агробіологічного факультету, надаємо перевагу «зеленому морю». Адже, зараз у нас триває науково-дослідна практика та дослідження за темами магістерських робіт. Тож, нині необхідно не проґавити і здобути професійні знання, спілкуючись із науковими керівниками.

     Працюючи у лабораторії «Оптимізації живлення рослин» кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, ми маємо унікальну можливість покращити свої навики із агрохімсервісу рослинництва. Ми відпрацьовуємо стандартизовані методики із визначення агрохімічних показників родючості грунтів, вчимося працювати із сучасним інструментарієм стратегічної та портативної діагностики живлення рослин, як грунтової, так і рослинної, розробляти агрохімічну документацію. Крім того, вже хтось визначає показники якості продукції сільськогосподарських культур короткого періоду вегетації, а хтось – ще тільки пригадує методики. Радо допомагає нам у цьому і словом і ділом завідувач лабораторії Олексій Тарасенко.

  

     А наукові керівники допомагають нам здобути вміння аналізувати, пояснювати та надавати наукові рекомендації щодо корегування живлення рослин із метою підвищення урожайності культур та поліпшення якості їх продукції. Адже, знання сучасник методик і вміння визначати рН грунту, вміст різних форм макро- і мікроелементів у різних об’єктах, тощо, а особливо їх правильне трактування, необхідні для отримання вакансії у агрохімічних лабораторіях, які нині функціонують практично при кожному агрохолдингу, та самостійних лабораторіях приварного та державного типу.

  

     Вміння аналізувати та корегувати систему застосування добрив необхідні як виробникам рослинницької продукції, так і менеджерам із продажу добрив, а особливо – із маркетингу добрив. Щоб стати менеджером із наукового супроводу продукту, нам ще необхідно навчитись створювати інформативні та креативні презентації, вільно відчувати себе перед аудиторією, та ще й вірно трактувати професійну інформацію перед слухачами. Здобути ці навики допомагає нам захист бакалаврської та магістерської робіт.

     Тож, дорогі друзі не проґавте свої можливості стати затребуваними на ринку праці через правильно вибрану кафедру та керівника дипломної роботи.

Ольга Несторенко,
магістр-науковець агробіологічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook