Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології активізує міжнародну діяльність

28 червня 2017 року

     Перший місяць літа на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології був досить насиченим на міжнародні події та заходи. На початку червня на базі Поморської академії в Слупську (Польща) відбувся І З'їзд координаторів з міжнародної співпраці за програмами «Семестрового стажування» та «Подвійних дипломів» українських навчальних закладів з польським партнером.

     Сьогодні, за програмою «Подвійні дипломи» спільно з Поморською академією в Слупську в НУБіП України здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями «Екологія» (ОС «Бакалавр» та «Магістр»), «Соціальна робота» та «Філологія» (ОС «Бакалавр»).

     В рамках розширення співпраці та спільної навчально-наукової діяльності з вищими навчальними закладами України з робочим візитом на факультет завітав декан факультету природничих наук Університету Вітаутас Магнус (Каунас, Литва) професор Саулюс Міцкевічюс. Під час зустрічі було обговорено спільні кроки щодо подальшої співпраці у сфері академічного обміну студентів і викладачів факультету, участі у спільних проектах в галузі екології, біотехнології, біології та генетики, які фінансуються ЄС, а також розробки та започаткування програм «Подвійні дипломи» за спеціальностями «Екологія» та «Біотехнології та біоінженерія».

 

     Моніторинговою комісією щодо перевірки стану виконання міжнародних проектів на початку червня було проведено співбесіду з координаторами та виконавцями україно-норвезького освітнього проекту в сфері радіоактивності навколишнього середовища. Представник від фінансуючої організації, Бьорд Хекланд, уточнив деякі аспекти та етапи проведення заходів за проектом, а саме виконання проекту згідно поданого графіку, формування контингенту студентів на навчальні курси проекту, а також запровадження підготовки бакалаврів і магістрів за програмою «Радіоекологія» в 2017/2018 навчальному році в НУБіП України. Співробітники університету ознайомили експерта з структурою та матеріально-технічною базою університету та структурних підрозділів задіяних у виконанні проекту.

     В рамках спільного україно-норвезького освітнього проекту в сфері радіоактивності навколишнього середовища з 18 червня 2017 року стартував воркшоп «Експериментальна радіоекологія та радіобіологія», організований кафедрою радіобіології та радіоекології, Інститутом сільськогосподарської радіології (НУБіП України) та Норвезьким університетом наук про життя (Норвегія).
     Участь у курсі беруть студенти, магістри, аспіранти та молоді вчені з України, Норвегії, Швеції, Кенії та Іспанії, які пройшли ретельний відбір та мають унікальну можливість отримати практичні навики роботи в зоні відчуження Чорнобильської АЕС та отримати теоретичні знання на лекціях провідних вчених у галузі радіоекології, а також розробити наукові рекомендації за результатами польового практикуму та роботи в групах із експертами.

  

     27 червня 2017 року розпочав свою роботу міжнародний теоретико-практичний курс «Радіоактивність та ядерна енергетика», який 9 рік поспіль спільно проводять два провідних аграрних вищих навчальних заклади – НУБіП України та Університет Вагенінген (Нідерланди). Цього року в бакалаврському курсі беруть участь 28 студентів з Нідерландів та 20 студентів з України, які протягом першого тижня прослухають лекції від провідних українських фахівців у сфері радіобіології, радіоекології та радіаційної безпеки, проведуть лабораторні радіобіологічні дослідження та відвідають зону відчуження Чорнобильської АЕС, другий тиждень навчання проходитиме в Університеті Вагенінген.

 

Юлія Рибалко, Петро Дрозд,
заступники декана
факультету захисту рослин, біотехнології та екології


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook