Навчально-методична рада схвалила ліцензійні та акредитаційні справи та затвердила науково-методичну літературу

26 грудня 2016 року

     26 грудня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання навчально-методичної ради університету. Її родзинкою стало відкриття нової мультимедійної аудиторії факультету тваринництва та водних біоресурсів. Як зазначив декан Вадим Кондратюк, за сприяння почесного професора університету Петра Жировницького, кандидата сільськогосподарських наук Юрія Богдана та випускників приміщення було відремонтоване та обладнане найсучаснішою технікою. Справжньою окрасою аудиторії стала мультимедійна дошка, які факультет виграв на Дні університету-2016.

     Відкриваючи засідання ради, очільник вишу зупинився на декількох нагальних питаннях. По-перше, складною залишається фінансова ситуація. У проекті бюджету на наступний рік закладається підвищення заробітних плат та тарифів на комунальні послуги, які не будуть покриватися державою. Це лягає додатковим тягарем на наш спеціальний фонд. Попередні розрахунки показали, що навіть за умови підвищення вартості навчання на передбачену інфляцією суму повністю ситуацію не вирівняти. Тому перед колективом стоїть завдання максимально економити енергоресурси та воду. По-друге, починаючи з 16 січня, пройдуть співбесіди з керівництвом навчально-дослідних господарств, відокремлених підрозділів, деканами факультетів та директорами ННІ. По-третє, на контролі навчального відділу підготовка проекту студентського рейтингу, відповідно до якого буде нараховуватися стипендія.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про попередні результати рейтингу. Він акцентував увагу на випадках порушення етикету вченого, коли, до прикладу, 25 статей опубліковані в одному й тому ж виданні. Остаточно рейтинг планується затвердити до кінця тижня. 

 

      Потому навчально-методична рада розглянула основний порядок денний: затвердила список голів екзаменаційних комісій зі становлення відповідності рівня освітньої підготовки кадрів до вимог освітньо-професійної програми та присвоєння їм кваліфікації за освітніми рівнями бакалавра, магістра та за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста на 2017 рік, розглянула Положення про Всеукраїнські олімпіади НУБіП України для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти на спеціальності природничо-математичного та інженерно-технічного спрямування, схвалила відкриття магістерських програм «Підприємницьке право» та «Міжнародне право» для підготовки фахівців зі спеціальності «Право», схвалила ліцензійні та акредитаційні справи відокремлених підрозділів, підтримала видання навчально-методичної літератури.

Тарас Малаховський 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook