Ювілей Новицької Наталії Валеріївни

31 березня 2016 року

 

Свій перший 40-літній ювілей відзначає в березні доцент кафедри рослинництва Новицька Н.В. Це період творчих злетів, потенційної енергії та повноти сил і завзяття.
Народилася Наталія Валеріївна 31 березня 1976 року в м. Миронівка Київської області в родині аграріїв. Дитинство та юність Наталії Валеріївни пройшло у всесвітньовідомому на той час Миронівському інституті пшениці ім. В. М. Ремесла, де у лабораторії селекції ячменю все життя пропрацювала її мама – Журавльова Ніна Прохорівна, співавтор ряду сортів ярого та озимого ячменю різних напрямів використання, занесених до Держреєстру України. Спостерігаючи за роботою мами у НВ ще з дитинства виник потяг до наукового пошуку, селекційної роботи та сільського господарства в цілому. Бажання працювати на рідній землі зумовило її вступ до Білоцерківського національного аграрного університету на агрономічний факультет, який вона успішно закінчила в 1998 році і знову повернулася до своєї улюбленої alma mater – Миронівського інституту пшениці ім. В. М. Ремесла у відділ селекції пшениці. В 1999 році вступила до очної аспірантури Національного аграрного університету на кафедру генетики, селекції та насінництва, в 2004 році успішно захистила кандидатську дисертаційну роботу на тему «Селекційна оцінка колекційних зразків озимої пшениці для створення вихідного матеріалу в умовах правобережного Лісостепу України» за спеціальністю 06.01.05 – селекція рослин. У нашому славетному навчальному закладі працює з 2003 року. За час роботи на кафедрі Новицька Н.В. зарекомендувала себе як висококваліфікований викладач з досвідом педагогічної та методичної роботи. В 2004 – 2008 рр. виконувала обов’язки Вченого секретаря Експертної ради з агрономії та лісового господарства ВАК України та в 2004-2014 рр. – виконувала обов’язки секретаря кафедри. З 2014 року виконує обов’язки Вченого секретаря спеціалізованої вченої ради Д 26.004.10 у НУБіП України.
Систематично працює над підвищенням свого наукового та методичного рівнів, про що свідчать опубліковані нею навчально-методичні та наукові праці. Вона є співавтором 4 навчальних посібників з грифом МОН України: «Насіннєзнавство та методи визначення якості насіння сільськогосподарських культур», «Міжнародні правила з тестування насіння», «Рослинництво» та «Насіннєзнавство». 23 методичних вказівок і 118 наукових статей, 8 Стандартів Організації України (СОУ), 6 Національних Стандартів України (ДСТУ) на технології вирощування основних сільськогосподарських культур та 5 гармонізованих Міжнародних стандартів (ДСТУ-ISO).
Новицька Н. В. вдало поєднує педагогічну діяльність з науковою. За період роботи на кафедрі рослинництва була відповідальним виконавцем науково дослідних робіт.
Коло наукових інтересів Новицької Н. В. охоплює питання: обґрунтування мінливості посівних і врожайних властивостей насіння ярих зернових, зернобобових та олійних культур залежно від природних та антропогенних чинників; розробки заходів по поліпшенню посівних та врожайних властивостей насіння при його формуванні та зберіганні; розробки способів використання, норм та строків застосування нанорозмірних біогенних металів в системі удобрення польових культур для підвищення стійкості рослин в онтогенезі до біотичних та абіотичних і факторів; обґрунтування заходів з підвищення ефективності використання біологічного потенціалу сортів сої за рахунок вирощування їх за адаптивними технологіями.
Наталія Валеріївна систематично працює над підвищенням свого професійного рівня. В 2012 році пройшла стажування в Селекційно- генетичному інституті «Національному центрі насіннєзнавства та сортовивчення» під егідою НААН України та в ННІ післядипломної освіти НУБіП України на курсах підвищення кваліфікації «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності», в 2014 році - навчання та атестацію по програмі «Міжнародні правила визначення якості насіння та методики інспектування» в Державній інспекції сільського господарства України.
Новицька Н.В. характеризується ініціативністю та бездоганним виконанням доручень, відзначається вдалим поєднанням навчальної, наукової та організаційної роботи, відповідальністю та високою працездатністю у всіх видах діяльності, має високий професійний рівень фахової підготовки.
А саме головне – це красива та мудра жінка, великої душі яку цінує та любить колектив кафедри і щиро вітає з ювілеєм:
Любові, тепла і доброї долі
Щоб завжди вдавалися справи чудові
Щоб ріки достатку текли – не міліли
Натхнення і настрою, щастя та сили!
Щоб серце твоє зігрівало тепло,
Щоб завжди в душі панувало добро
Краси та наснаги, здоров’я без ліку
І довгого – довгого щедрого віку
 
Колектив кафедри рослинництва
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook