Магістри з бджолярства проходять практику на підприємстві «APIS УКРАЇНА»

25 листопада 2015 року

     Нині українські, та й не тільки українські споживачі вимагають лише якісних продуктів, в т.ч. і бджільництва. А для їх отримання потрібні сучасні знання, уміння застосовувати технології з виробництва продукції, менеджменту пасічницького господарства тощо. Єдиним вищим навчальним закладом України, де можна отримати таку освіту, є Національний університет біоресурсів і природокористування – на його кафедрі конярства і бджільництва бджолярі здобувають знання вже 70 років.

     Студенти закріплюють та поглиблюють знання теоретичного матеріалу із технології виробництва продукції бджільництва в сучасних умовах виробництва – на передових пасічницьких господарствах України. Наприклад, нещодавно пройшло виїзне практичне заняття із студентами ОКР «Магістр», які навчаються за магістерською програмою «Бджільництво», на приватному підприємстві «Apis Україна». Це бджолопідприємство, де утримується понад 2500 бджолиних сімей української породи, знаходиться у Обухівському районі Київської області.

,

      Його директор Віталій Нагорнюк надав студентам можливість ознайомились з технологією декристалізації меду, його гомогенізації та фасуванням у тару великого об’єму (акцент ставився на якість самого посуду). Особливу увагу приділили контролю якості продукції з демонстрацією сучасної лабораторії. Далі студентів ознайомили з технологією зимівлі бджолиних сімей. Магістри побачили підземний зимівник на 1000 бджолиних сімей, дізналися про принципи організації роботи – які маніпуляції проводять для створення необхідної температури, що сприятиме кращій зимівлі тощо.

Загальний вигляд лабораторiї з якостi продукцiї бджiльництва

Технологiчна лiнiя з розпечатування стiльникiв i вiдкачування меду

     Особливу зацікавленість викликали цехи із виготовлення вощини та отримання меду, де розміщена лінія з розпечатування та відкачування повномедових стільників, очищення відкачаного меду способом центрифугування та наповнення танкера готовою продукцією.

У цеху з прийому готової продукцiї

     Також студентів познайомили з технологією виготовлення вуликів та вуликових рамок. Завідувач виробничим цехом детально розповів про способи розрізання кругляка та сушіння дошки, особливості підготовки її до нарізання необхідних заготовок на сучасних деревообробних станках.

Олексій Лосєв,
Ігор Головецький,
доценти кафедри конярства і бджільництва

Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу
з практичного навчання студентів

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook