ДЕНЬ ПОЛЯ «ВИРОБНИЦТВО ТА ЗАГОТІВЛЯ ОБ’ЄМИСТИХ КОРМІВ ДЛЯ ПРОМИСЛОВОГО ТА ГРОМАДСЬКОГО ТВАРИННИЦТВА В УМОВАХ 2024 РОКУ»

30 травня 2024 року

У переддень професійного свята Науки 17 травня поточного року, відбувся науково-практичний семінар щодо ефективного використання кормових ресурсів – День поля «Виробництво та заготівля об’ємистих кормів для промислового та громадського тваринництва в умовах 2024 року». Організаторами заходу, який проводився на базі «Виставково-інноваційний центр НААН» (Демонстраційний полігон) були Національна академія аграрних наук України та Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН.

Семінар зібрав понад 60 учасників, серед яких були члени президії і співробітники НААН, представники науково-дослідних інститутів, керівники і спеціалісти дослідних господарств, аграрних підприємств та викладачі агарних університетів. Від Національного університету біоресурсів і природокористування України до огляду демонстраційних ділянок сортових ресурсів кормових культур та їх високопродуктивних сумішей долучилися декан агробіологічного факультету Віталій Коваленко, доцент кафедри рослинництва Ірина Свистунова та магістри кафедри.

Головними спікерами семінару були фахівці Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН: д.с-г.н., академік НААН Василь Петриченко; д.с-г.н., член-кореспондент НААН Олександр Корнійчук; к.с.-г.н. Василь Бугайов та к.с.-г.н. Юрій Векленко, які не лише цікаво і професійно представили багатий сортовий ресурс та різноманітну наукову продукцію установи, але й глибоко висвітлили актуальні питання виробництва високоефективних об’ємистих кормів для ефективного тваринництва; використання вітчизняних сортів кормових культур; особливостей виробництва кормів в польовому кормовиробництві за умов зміни клімату; особливостей лукопасовищного кормовиробництва; застосування сучасних технологій заготівлі об’ємистих кормів. 

 

У ході огляду демонстраційних ділянок однорічних і багаторічних кормових культур та їх високоефективних сумішок укісного та пасовищного напрямків використання організатори семінару представили й інші свої здобутки – значне різноманіття газонних партерних сумішок.

Загалом, науково-практичний семінар зібрав велику кількість однодумців, які в теплій і дружній атмосфері могли активно обмінятися знаннями та досвідом, що в умовах сучасних кліматичних та економічних викликів є дуже важливим для успішного розвитку кормовиробництва й тваринництва в Україні.

 

Принагідно, від імені колективу кафедри рослинництва НУБіП України хочемо подякувати директору Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Олександру Корнійчуку та завідувачу відділом кормових, зернових колосових та технічних культур цієї установи Василю Бугайову за передачу близько 30-и зразків насіннєвого матеріалу злакових і бобових багаторічних трав кормового та газонного використання, що істотно поповнило видову та сортову колекцію навчально-наукової лабораторії кафедри «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур».

Щиро дякуємо за можливість приймати участь у таких важливих заходах та бажаємо успіху і процвітання колективу Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН під мирним небом України!

 

 

Доцент кафедри рослинництва

Ірина Свистунова


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook