Пристрасті «Голосіївської весни-2015»

27 квітня 2015 року

     Після другого дня відбіркових турів фестивалю «Голосіївська весна-2015» журі здавалось і враженим, і розгубленим водночас: такий професіоналізм, таке різноманіття і таке бажання творчості, обговорювали між собою, не завжди зустрінеш навіть у вищих навчальних закладах, котрі готують майбутніх працівників культури.

      Проте конкурс був саме у розпалі, і, зібравшись із силами, суддівські колегії продовжили свою роботу. У програмі агробіологічного факультету, котрий розпочинав день, своєю сучасністю вразила авторська композиція студента першого курсу Микити Буряка «Степ», подібної до якої не мав жоден із факультетів, А ще — вірші та пісні у виконанні Тетяни Кулі і традиційний для факультету, але завжди очікуваний і голосистий чоловічий вокальний ансамбль викладачів та студентів з українською народною піснею «Марусю, Марусю». Романтичністю і народністю була сповнена програма факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, зрежисована самим студентами. Теплий материнський голос заступника декана Юлії Рибалко повернув студентів до спогадів про українське минуле, проте у концерт органічно вплелися і виконання словацькою Ольги Старовойт і пристрасні сучасні рок-н-рол та флеш-моб. 

      Казки про Попелюшку чи про три горішки для неї знають, мабуть, усі. А от студенти юридичного факультету зуміли переробити її на український лад – і українська Попелюшка припала до душі гетьмановому синові. У нових іпостасях з’явилися глядачам студентка Ольга Кухар (котра стала автором сценарію постановки) і заступник декана Олена Улютіна (яка на конкурсі «НУБіП запалює зірки» танго танцювала, а зараз виступила і автором поезії й прекрасною вокалісткою). Дефіле в українських народних та стилізованих костюмах прикрасило і збагатило програму виступу, котру продовжив рідний брат юристів – факультет землевпорядкування. Студенти і викладачі запросили до себе воїнів із зони АТО, котрі знаходяться у відпустці, тому так щемливо було на душі і від виконаної ВІА «Коралі» композиції «SKY FALL» та від пісні «Повертайся живим» від Ярини Білоус і усіх учасників факультетської «Голосіївської весни». А ще припав до душі талант Василя Костінського та музичної групи «Merian», відзначений в обговоренні членами журі, адже це була одна із перших естрадних музичних груп на фестивалі.

       Те, що четвертого дня першою на сцені з’являється творча команда ННІ лісового і садово-паркового господарства, було видно одразу: сценічний майданчик став живим і весняно-зеленим. Народні пісні і танці змінювалися естрадними, хор факультету - дуетом флейти і фортепіано, але у справжній азарт введи глядачів (та й і учасників) Руслан Суржок і «Hallelujah» на музику і слова Леонардо Коена, Олександра Лещенко, ВІА під керівництвом Олександра Совакова.

          ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження за своєю доброю традицією відзначився азартом: це і хіп-хоп (хореографічна мініатюра «Політичні злодії»), і циганський танець, і гра на саксофоні, і навіть порвана на гітарі струна під час сучасного виконання пісні «Ніч яка місячна». А от факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК вміло перейшов від Кайдашевої до сучасної української сім’ї та її проблем, а вміла гра Наталії Репецької, Богдана Суботи, Ольги Скавронської, Іллі Підкуйка, Олександри Ігнатенко, Івана Ціпака підсилила враження від «Сусідок», «Української душі» та братів Лобунових і їх інструментальної постановки.

     Факультетові ветеринарної медицини, котрий завершував четвертий відбірковий день, місця було мало і в залі, і на сцені. Ця по-справжньому наймасовіша команда артистів і глядачів створила феєричну фестивальну картину, скріплену помітною усім дружбою студентського та викладацького колективу. Милі українські дівчата із танцювального колективу «Червона калина» та тріо «Либідь», пристрасні пірати, морські сирени та східні красуні із колективу бального танцю «Натхнення», Галина Федосеєнко та Катерина Дружиніна, колектив хорового співу та гурт із солістом Станіславом Імшанецьким, театральна група та команда КВК факультету, а особливо їх Настуня – і, мабуть, все Голосієво чуло: в Національному університеті біоресурсів і природокористування України ідуть творчі баталії!

     Залишається побажати такого ж успішного завершення відбіркових турів у відокремлених підрозділах НУБіП і, звичайно, чекати справедливого рішення журі.

Фотогалерея:

 

     

     

 

     

     

     

 

     

     

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook