Факультет екології і сталого розвитку відзначить свій 10-й день народження!

13 жовтня 2014 року

  

 Ніби нещодавно був перший випускний на факультеті екології і сталого розвитку, а вже з того часу минуло 10 років! За цей час відбувалися різноманітні культурні, спортивні, виховні та профорієнтаційні заходи. Адміністрація та науково-педагогічні працівники факультету плідно виховували молодь, прищеплювали їм творчі, організаторські, інтелектуальні та професійні якості. Також активно працювали над науковою, інноваційною та міжнародною діяльністю. Про це свідчать дипломи та сертифікати підвищення кваліфікацій, низка опублікованих фахових наукових робіт у визнаних міжнародних наукових виданнях (Польща, Китай, Нідерланди, США та ін.).

Співробітниками факультету видано близько 50 підручників, навчальних посібників та монографій.

 

     Десятирічна історія факультету екології і сталого розвитку бере свій початок із 1991 року. Тоді на факультеті агрохімії і ґрунтознавства академіком Городнім Миколою Михайловичем була відкрита спеціалізація «Агроекологія». У 1994 році деканом, член-кореспондентом, професором Сердюком Анатолієм Григоровичем започатковано спеціальність «Агроекологія» та створено профільну кафедру агроекології. Її фундатором став академік Олексій Олексійович Созінов. Потім професором Копілевичем Володимиром Абрамовичем на факультеті агрохімії і ґрунтознавства відкрито спеціальність «Екологія та охорона навколишнього середовища» та напрям підготовки «Екологія».

    

     У 2003 р. кафедру агроекології реорганізовано у дві кафедри «Екології агросфери» і «Загальної екології та сталого розвитку довкілля». Зазначене стало передумовою створення факультету екології і біотехнології у жовтні 2004, засновником якого стала на той час кандидат сільськогосподарських наук, доцент Рідей Наталія Михайлівна, яка і очолила факультет. У 2011 році шляхом реорганізації факультету екології і біотехнології (наказ ректора від 01.04.2011 р., № 301, протокол від 31.03.2011 р., № 8) його перейменовано на екології і сталого розвитку. Нині очолює факультет молодий фахівець, науковець, кандидат педагогічних наук, доцент Рибалко Юлія Володимирівна.

     

     Основна мета факультету — формування у молодого покоління еколого-орієнтованого мислення та світогляду, а також організація навчально-виховного процесу з урахуванням сучасних можливостей інформаційних технологій навчання університету, досвіду вітчизняних та зарубіжних вишів. А ще — постійне оновлення наукових екологічних знань про навколишнє середовище і суспільство для сприяння екобезпечному соціоекономічному розвитку держави, зокрема аграрної сфери.

      

     Крім насичених робочих буднів, на факультеті активно ведеться культурно-виховна та наукова робота разом із обдарованою молоддю факультету. І це дійсно так! Студенти факультету щороку займають призові місця на міжнародних і всеукраїнських конференціях та олімпіадах, спортивних змаганнях, «ЕСО-кінофестивалях», «ЕСО-квестах». Також беруть активну участь у соціальних проектах («Допоможемо дітям разом», «День донора», «Від мрії — до дії», «Зробимо Україну чистою», «Збери дитину до школи» та інші). З березня 2013 року щомісячно на факультеті виходить студентська газета «Ekolife». Традиційними стали культуро-масові заходи, зокрема «День першокурсника», «Алло! Алло! Ми шукаємо нові таланти», «Веснянка», «Міс і Містер факультету», «Українські вечорниці» та інші. Починаючи з 2012 року, на факультеті проходить Всеукраїнська конференція «Екологія — філософія існування людства», яка з 2014 року набула статусу міжнародної.

       

     Тож з нагоди 10-річчя факультету екології і сталого розвитку 13-14 жовтня проходить Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Проблеми сучасної екологічної освіти».

     А 15 жовтня всіх запрошує на святкування «Осінній бал», на якому планується нагородити найактивніших викладачів та студентів і визначити Короля та Королеву факультету.

 

Юлія Рибалко,
декан факультету екології і сталого розвитку

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook