Обговорено стратегію розвитку навчально-наукового інституту тваринництва та водних біоресурсів

23 вересня 2014 року

     На черговій співбесіді адміністрації університету із керівництвом навчально-наукових інститутів директор ННІ тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк коротко проінформував про діяльність підрозділу та акцентував увагу на стратегії його розвитку. Так, на факультетах інституту навчаються близько 1200 студентів, функціонує науково-дослідний інститут, навчально-наукові центри та 9 кафедр. ННІ є одним із провідних в університеті і, з огляду на створення продовольчої безпеки, на національному рівні виконує важливе завдання — готує технолога з виробництва продукції тваринництва та рибництва.


    

     За словами Вадима Миколайовича, розпочато виконання програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива — 2020». До речі, у цьому документі закладено основні стратегічні напрями розвитку інституту. Це і глибокий аналіз навчальних планів та програм, що в результаті уможливить покращення якості надання освітніх послуг студентам. Для цього вже створено робочу групу. Підготовлено пропозиції до зміни в підходах організації навчального процесу. Заплановано збільшення ліцензійних обсягів на програми підготовки фахівців в інституті. Звичайно, потребує поліпшення матеріально-технічна база. А це мінімум 2-3 потужні сучасні лабораторії, навчальні аудиторії. На перспективу — створення центру та лабораторії по звірівництву та кролівництву. Не обійтися тут без повного забезпечення підручниками. Тож уже на жовтневій вченій раді інституту планується обговорення і затвердження програми розвитку ННІ.


     Про результативність наукової діяльності ННІ тваринництва та водних біоресурсів свідчать сотні патентів, свідоцтв, наукових статей тощо. Інститут пишається здобутками державного рівня вчених, які працюють у його стінах. Так, під керівництвом академіка Ігоря Ібатулліна вперше розроблено норми годівлі перепелів. Серед інших також досягнення професорів Валерія Броварського, Бориса Гопки, доцента Василя Коваленка, співробітників кафедри розведення та генетики тварин ім. М.А. Кравченка. Крім того, інститут ще й пройшов 1-ий етап програми «Горизонт — 2020».


     ННІ бере активну участь у міжнародній діяльності. Зокрема, студенти проходять стажування у провідних європейських вузах та на підприємствах Чехії, Франції, Норвегії, Польщі. Заплановано відновити співпрацю із Університетом штату Айова. Як зазначив Вадим Миколайович, спільно із міжнародним відділом напрацьовуються шляхи залучення іноземних студентів на навчання. Цю інформацію підтвердив директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук. Слушні зауваження і пропозиції до стратегії розвитку ННІ тваринництва і водних біоресурсів надали перший проректор Ігор Ібатуллін, начальники навчального відділу Оксана Зазимко, планово-фінансового відділу Наталія Дробот, науково-дослідної частини Андрій Білоус, радник ректора Дмитро Войтюк. Мова йшла про створення англомовних груп, розробку конкретних заходів профорієнтаційної роботи, поліпшення соціально-побутових умов студентів та співробітників та інше.


     А ректор університету Станіслав Ніколаєнко звернув увагу на необхідності розширення співпраці із Туреччиною, тим паче, що такі меморандуми вже підписано. Станіслав Миколайович підтримав ідею про формування англомовних груп на рибогосподарському факультеті та факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва. І ще раз підкреслив: потрібно працювати над вступною кампанією вже зараз. До ННІ ставляться нові вимоги. А це — якість навчання, концентрація зусиль на науці і серйозні результати діяльності.


Прес-служба НУБіП України
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook