Профорієнтація – одне з найголовніших завдань кафедри гідробіології та іхтіології НУБіП України

25 січня 2022 року
     Новий навчальний семестр для викладачів кафедри гідробіології та іхтіології факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України розпочався активно та з надзвичайно важливих питань – профорієнтації.
     Профорієнтаційна робота серед школярів і студентів коледжів дає можливість їм зорієнтуватися серед різноманіття професій, а часом відкрити нові незвідані грані живого світу й кращого розуміння навколишнього середовища, зокрема безцінного ресурсу Землі – водойм та їх населення. Наші водойми, наша блакитна нива та її мешканці потребують якнайбільшої уваги й захисту. Саме фахівці спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура», яких успішно готують протягом більш як 25 років на факультеті тваринництва та водних біоресурсів можуть успішно вирішувати ці питання.
     З метою проведення профорієнтаційної роботи доцент кафедри гідробіології та іхтіології Ганна Котовська відвідала низку шкіл Київщини: ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 ім. А.С. Макаренка, спеціалізовану ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 та Ірпінську ЗОШ I-III ст. №3, ряд коледжів та Бужанський навчально-виховний заклад ЗОШ I-III ступенів.
     Учні шкіл уважно слухали розповідь про можливість навчання на факультеті тваринництва та водних біоресурсів жваво запитували про правила отримання стипендії та її розмір, побутові умови проживання, спортивні секції й гуртки, працевлаштування.
     У ВСП "Ірпінський фаховий коледж" НУБіП України студентів зацікавила можливість навчання за держзамовленням, навчання на двох спеціальностях одночасно, дипломи Європейського зразка та працевлаштування в провідних світових компаніях.
     У 2021 році 5 учнів Бужанського навчально-виховного закладу ЗОШ I-III ступенів стали студентами НУБіП України. Тож, під час цьогорічної профорієнтації у випускних класах проходила активна дискусія щодо Вступу–2022. Учні цікавилися як можна покращити бал ЗНО при вступі в університет, що дає олімпіада НУБіП, наявність гуртожитків і дозвілля студентів, питання стипендії. Також учнів вразила матеріально-технічна база факультету тваринництва та водних біоресурсів.Саме після почутого та побаченого про центр «Водні біоресурси та аквакультура» майбутні абітурієнти виявили надзвичайну зацікавленість працювати в органах рибоохорони, оскільки Черкащина багата водними ресурсами. Вони цікавилися можливостями працевлаштування та були здивовані, що наші студенти виграють гранти, навчаються та проходять практичне навчання в різних країнах світу.
     Щиро дякуємо директорам шкіл та коледжів за надану можливість проведення профорієнтаційної роботи. Також висловлюємо подяку керівництву університету за сприяння у покращенні матеріально-технічної бази факультету, яка дійсно підвищує якість навчання та справляє позитивне враження на учнів.
     Кафедра гідробіології та іхтіології і надалі продовжує активно вести профорієнтаційну роботу. Ми плануємо набрати кмітливих і чудових студентів, які будуть продовжувати розвивати рибну галузь та виводити її на нові рівні.
 
 
Наталія Рудик-Леуська,
в.о. зав. кафедри гідробіології та іхтіології
Меланія Хижняк,
доцент кафедри
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook