Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність

3 квітня 2018 року
м. Київ, МВЦ, Броварський проспект, 15

3 квітня 2018 року стартував 22 міжнародний «Форум товарів та послуг для дітей BABY EXPO 2018». Під час роботи Форуму Міністерством аграрної політики та продовольства України разом з Національною асоціацією виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко» разом з Національною асоціацією виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко» і НУБіП України організована Шоста галузева спеціалізована науково-практична конференція «Сучасний стан та перспективи розвитку дитячого харчування» за участю заінтересованих центральних органів виконавчої влади, провідних підприємств галузі, науково-дослідних установ із залученням засобів масової інформації. На конференції активно взяли участь  викладачі і студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.

На конференції обговорено ряд важливих питань: розробка стратегії розвитку виробництва продуктів дитячого харчування на період до 2025 року; прийняття проекту Закону України «Про дитяче харчування»; внесення  зміни до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку виробництва продуктів дитячого харчування,  стаття 142.2 (стаття 154.2);збереження пільги для виробників дитячого харчування при прийнятті нової редакції Податкового кодексу України та затвердження переліку вітчизняних продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят, операції з постачання та продажу яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість; розроблення регіональних пілотних проектів по забезпеченню дітей дошкільного та шкільного віку молоком, дитячими соками та водою; встановлення норми додаткового споживання молока у загальноосвітніх навчальних закладах (внесення зміни до постанови КМУ від 22.11.2004 №1591); удосконалення нормативної та науково-методичної бази для розвитку виробництва продуктів дитячого харчування (розроблення стандартів виробництва продуктів дитячого харчування відповідно до європейських вимог;); внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров`я України № 696 від 06.08.2013 року «Про затвердження Гігієнічних вимог до продуктів дитячого харчування, параметрів безпечності та окремих показників їх якості», окремі вимоги якого не узгоджуються з директивами Євросоюзу; встановлення вимог до сировини для виробництва дитячого харчування, гармонізованих з Регламентами Європейського Парламенту та затвердження їх Кабінетом Міністрів України.

Про сучасний стан та перспективи розвитку продуктів дитячого харчування , нові розробки на базі факультету харчових технологій та управління якістю АПК НУБіП України доповів зав.кафедрою технології мясних, рибних та морепродуктів, доцент Савченко О.А.
 

Вітчизняна індустрія виробництва продуктів дитячого харчування є одним з найважливіших питань, які потребують першочергового вирішення на державному рівні, адже збалансоване та якісне харчування для дітей є не тільки необхідною умовою нормального розвитку дитячого організму, але і важливим фактором забезпечення продовольчої безпеки країни.
 

Студенти  дізнались про здобутки та новий асортимент продукції таких виробників як: ПАТ «Яготинське для дітей», ТОВ «Фірма «Фавор», ПАТ «Одеський консервний завод дитячого харчування», ПАТ «Вімм-Білль-Данн Україна» , ТОВ «Белфуд Продакшн» та ін., а також були активними , професійними  дегустаторами готових виробів.

 

Наталія Голембовська

доцент кафедри технології м'ясних,

рибних та морепродуктів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook