На економічному факультеті стартувала акція «Відвідай рідну школу – подаруй книжку!»

4 березня 2017 року

     На економічному факультеті започатковано нову форму профорієнтаційної роботи: тут стартувала акція «Відвідай рідну школу – подаруй книжку!».
     Обов’язкові умови: побувати у своїй школі, поспілкуватися з вчителями і школярами, розповісти про НУБіП, подарувати старшокласникам книжки і, звісно ж, привезти фотозвіт про подію. Першим участь у ній взяв сам автор ідеї доцент кафедри банківської справи Олексій Муравський. З ним наша розмова.


– Звідки з’явилася думка провести таку акцію?
     – Одного понеділка, після другої пари дисципліни «Гроші і кредит», до мене підійшов першокурсник напрямку підготовки «Економіка підприємства» Роман Ярошенко і запитав, чи пам’ятаю я, як два роки тому побував у них у школі і розповідав про економічний факультет. Я відповів, що звісно пам’ятаю. Виявляється, хлопець особливо запам’ятав мої слова, що ми обов’язково зустрінетеся з кимось із школярів в університеті 1 вересня. Саме тоді він твердо вирішив обрати НУБіП для навчання. І на День знань ми зустрілися у 10-му навчальному корпусі на факультетській посвяті у студенти.
     Того понеділка я особливо яскраво зрозумів, як важливо відвідувати свою рідну школу. Можливо, саме ваші слова, звернені до завтрашніх абітурієнтів, визначать їхній життєвий вибір.

  


– А в якій школі навчалися Ви?
     – Так склалося, що мені довелося повчитися у трьох школах, дві з яких у Миронівці – №№ 3 і 2. І ось вже п’ять років я приїжджаю сюди на зустрічі із школярами випускних класів, спілкуюся із вчителями. Адже це мої колеги: перші да роки після закінчення університету я працював вчителем.
     Наразі вже є домовленість з директорами шкіл, що я читатиму тут старшокласникам факультативний курс з основ економіки. Вважаю це дуже цікавим видом профорієнтаційної роботи, тому пропоную приєднатися до неї і моїм колегам. Для продовження гарної справи передаю естафету акції «Відвідай рідну школу – подаруй книжку!» доценту Володимиру Литвиненку і професору Миколі Талавирі. І чекаю найскорішої відповіді. До речі, Володимир на своїй сторінці у Facebook виклик уже прийняв.

Розмовляла Ірина Білоус 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook