Лідери педагогічного олімпу

17 лютого 2016 року

     За останні 8 років, а саме стільки студенти гуманітарно-педагогічного факультету беруть участь у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з педагогіки, вони ставали не тільки учасниками, а й неодноразовими її переможцями. Наші вихованці тричі завойовували перше місце (Чуманова Олена, Наконечна Ольга, Місяченко Ірина) та чотири рази третє місце (Вовковінська Юлія, Вегера Ярослава, Федосова Вікторія, третє командне місце – Федосова Вікторія і Капітан Олександра).

     16 лютого на гуманітарно-педагогічному факультеті успішно проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Педагогіка». Деканом факультету Василем Шинкаруком створено конкурсну комісію з відбору учасників першого етапу олімпіади. Головою комісії призначено завідувача кафедри педагогіки Руслана Сопівника. У її складі працювали професор Василь Ковальчук, завідувач кафедри методики навчання та управління навчальними закладами Микола Пригодій. Значну роботу з підготовки тестових завдань для учасників олімпіади здійснили доценти кафедри педагогіки Світлана Виговська та Леся Маценко. Розробкою завдань продуктивного рівня займався завідувач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Петро Лузан та старший викладач цієї ж кафедри Оксана Лапа.

    Із вступним словом до учасників олімпіади звернувся голова конкурсної комісії Р.В. Сопівник, який привітав присутніх із відкриттям першого етапу олімпіади, побажав студентам успіхів в інтелектуальному змаганні та запевнив, що на гуманітарно-педагогічному факультеті створені механізми підтримки і заохочення талановитої, творчої молоді у її намірах займатись науково-дослідною роботою, навчатись в аспірантурі за різними педагогічними спеціальностями.
     Олімпіаду проведено у три тури. 16 лютого відбулося два: перший – теоретичний, який передбачав розв’язання студентами тестових завдань з дисципліни «Педагогіка», другий – полягав у розв’язанні продуктивних завдань. Третій тур, що передбачає презентацію результатів творчого конкурсу, буде проведено пізніше. Про умови його проведення детально розповів професор Василь Ковальчук.

     У І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Педагогіка» взяли участь студенти 2-4 курсів напряму підготовки «Соціальна педагогіка» та студенти 4 курсу напряму підготовки «Філологія. Переклад» – усього 25 учасників.
     Приємно констатувати, що всі вони показали високий рівень знань з «Педагогіки». Наразі конкурсна комісія гуманітарно-педагогічного факультету визначає переможців першого і другого турів, а учасники олімпіади готуються до самопрезентації у творчому конкурсі.

     Після закінчення третього туру будуть оголошені імена переможців, які представлятимуть гуманітарно-педагогічний факультет і НУБіП України у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Педагогіка», що проводитиметься на базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського у квітні 2016 р.

Леся Маценко, Світлана Виговська,
доценти кафедри педагогіки

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook