День знань 2015

29.08.2015

   З 29 серпня по 2 вересня 2015 року наша кафедра анатомії тварин приймала наших друзів - офіційну делегацію Вроцлавського природничого університету на чолі з ректором цього університету, професором Романом Колачем, якому, з ініціативи завідувача кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, професора Мельника  О.П. та після відповідної процедури, рішенням Вченої ради нашого університету від 22 квітня 2015 року було присвоєно звання Почесний доктор Національного університету біоресурсів і природокористування України.

   11 лютого 2015 року на засіданні кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка (протокол № 7) за пропозицією завідувача кафедри, доктора ветеринарний наук, професора, академіка AH ВО України Мельника Олега Петровича, одноголосно було ухвалено рішення про рекомендацію габілітованого доктора ветеринарний наук, професора звичайного ректора Вроцлавського природничого університету  Романа Колача до присвоєння звання «Почесний доктор Національного університету біоресурсів і природокористування України».
   18 лютого 2015 року на засіданні Вченої ради факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України, протокол № 1, завідувач кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка професор Мельник Олег Петрович представив кандидатуру Романа Колача та охарактеризував членам Вченої ради його заслуги перед нашим факультетом ветеринарної медицини та Національним університетом біоресурсів і природокористування України.
   Під час голосування Вчена рада факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України одноголосно підтримала пропозицію кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка.
   Відповідно до прийнятого рішення голова Вченої ради факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України доктор біологічний наук, професор, академік, НААН України Цвіліховський Микола Іванович зроби відповідне подання ректору про рекомендацію кандидатури Романа Колача до розгляду на Вченій раді Національного університету біоресурсів і природокористування України щодо присвоєння йому звання «Почесний доктор Національного університету біоресурсів і природокористування України».
   Рішенням Вченої ради університету від 22 квітня 2015 року, протокол №9 професору Роману Колачу присвоєно звання Почесний доктор Національного університету біоресурсів і природокористування України.
   28 травня 2015 року, під час святкування 70-річчя факультету ветеринарної медицини професор Мельник О.П. вручив ректору Вроцлавського природничого університету, професору Роману Колачу вітальний лист від ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України, професора Ніколаєнка С.М. про присвєння Роману Колачу звання Почесний доктор НУБіП України.
   1 вересня 2015 року, під час урочистого святкування Дня знань, ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України профессор Ніколаєнко Станіслав Миколайович вручив Роману Колачу диплом та мантію Почесного доктора Національного університету біоресурсів і природокористування України.

30.08.2015

   30 серпня для членів делегації, аспірантом нашої кафедри анатомії Олексієм Мельником, була організована культурна програма, під час якої гості могли познайомитися з історичними місцями Києва та деяких його околиць

Аспірант Олексій Мельник та наші гості. Подарунки нашим гостям перед походом до Межигір'я

Наші гості перед помешканням нашого колишнього горе-президента

В будинку горе-президента Януковича

Аспірант Олексій Мельник проводить гостей по території Межигір'я

Аспірант Олексій Мельник під час розмови з Тадеушем Шульцом

І знову по доріжкам Межигір'я

Професори Тадеуш Шульц та Роман Колач розглядають автомобілі у гаражі колишнього горе-президента України

професор Роман Колач у роздумах

і знову автомобілі

Виявляється, що і у лісо-степі можуть плавати океанічні яхти

Загальне фото на згадку. організатори культурної пограми у центрі

31.08.2015

   31 серпня відбулася офіційна зустріч представників вроцлавської делегації з ректором нашого університету, професором Ніколаєнко Станіславом Миколайовичем. У цій зустрічі також взяли участь директор центру міжнародної діяльності НУБіП України, доцент Ткачук Вадим Анатолійови, декан факультету ветеринарної медицини, професор Цвіліховський Микола Іванович та завідувач нашої кафедри анатомії тварин, професор Мельник Олег Петрович. Під час зустрічі були обговорені шляхи подальшої співпраці між нашими університетами

У кабінеті ректора НУБіП України під час офіційної зустрічі

Представництво нашого університету (зліва на право): директор центру міжнародної діяльності НУБіП України, доцент Ткачук Вадим Анатолійович, ректор НУБіП України, професор Ніколаєнко Станіслав Миколайович, завідувач нашої кафедри, професор Мельник Олег Петрович та декан факультету ветеринарної медицини, професор Цвіліховський Микола Іваенович

Представники делегації Вроцлавського природничого університету (зліва на право): ректор, професор Роман Колач, екс-декан, екс-проректор, екс-ректор, екс-міністр освіти і науки Польщі, професор Тадеуш Шульц та екс-декан факультету ветеринарної медицини, професор кафедри внутрішніх хвороб, Почесний член кафедри анатомії тварин НУБіП України Йозеф Ніцпонь.

Ректор НУБіП України, професор Ніколаєнко Станіслав Миколайович та завідувач нашої кафедри анатомії тварин, професор Мельник Олег Петрович

Загальне фото на згадку

Після зустрічі з ректором наші гості відвідали кафедру бджільництва НУБіП України

01.09.2015

Студенти 1-го курсу нашого факультету ветеринарної медицини в очікуванні урочистого посвячення

Свято розпочинає декан факультету, професор Цвіліховський М.І.

Декан представляє наших гостей

Виступає ректор Вроцлавського природничого університету, професор Роман Колач

Перед першокурсниками виступає професор кафедри анатомії тварин Рудик Станіслав Костянтинович

А далі було вручення студентських квитків першокурсникам

Студентські квитки вручає професор Рудик С.К.

студентські квитки першокурсникам вручає ректор Вроцлавського природничого університету, професор Роман Колач

Студентські квитки вручає професор Вроцлавського природничого університету, Почесний член кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. КасьяненкаНУБіП України Йозеф Ніцпонь

Студентські квитки вручає проректор з міжнародної діяльності Вроцлавського природничого університету, Почесний член кафедри анатомії тварин НУБіП України, професор Аліна Вєлічко

Студентські квитки вручає екс-ректор Вроцлавського природничого університету, екс-міністр освіти і науки Польші, професор Тадеуш Шульц

Студентські квитки вручає декан факультету ветеринарної медицини Вроцлавського природничого університету, професор Кшиштоф Кубяк

Студенти першокурсники вирушають на наш університетськи стадіон для участі у церемонії загально університетської посвяти

Далі було відкриття алеї слави нашого університету

Свято розпочинається

Виступає ректор НУБіП України, професор Ніколаєнко С.М.

У другому ряду правору професор Мельник О.П. з нашими польськими гостями

Ректор НУБіП України, професор Ніколаєнко С.М. вручає мантію та диплом Почесного доктора нашого університету ректору Вроцлавського природничого університету, професору Роману Колачу



Виступає Почесний доктор НУБіП України, ректор Вроцлавського природничого університету, професор Роман Колач

Виступ ректора Вроцлавського природничого університету Романа Колача

   Вельмишановний Пане Ректоре.
   Шановні члени Вченої Ради.
   Дорогі гості.
   Шановні Пані та Панове.

   Для кожного науковця визнання іншими вченими має особливе значення. Щиро вдячний пану ректору Ніколаєнку Станіславу Миколайовичу, Вченій раді університету та деканові ветеринарного факультету Цвіліховському Миколі Івановичу за сьогоднішню відзнаку і від щирого серця дякую за неї.
Але не індивідуальній відзнаці я вбачаю головну цінність. На наших плечах, плечах науковців та вчителів, лежить величезна відповідальність. Ми можемо і повинні формувати мову співпраці і взаєморозуміння, невпинного прагнення істини і поваги до кожної людини, праці для її блага та блага всього людства.
   Немає кращого способу будівництва відкритого світу на основі загальновідомих цінностей, ніж безпосередні зустрічі та співпраця. І нам це вдається, незважаючи на такі важкі, повні загроз часи.
   Саме тому, хочу подякувати ректору, професору Ніколаєнку Станіславу Миколайовичу і його колективу за успішну працю між нашими університетами. Початок співпраці датований 2002 роком, коли вперше наукові працівники факультету ветеринарної медицини з аграрних університетів в ветеринарії Києва, взяли участь у організованій Вроцлавським природничим університетом стипендіальній програмі імені професора Станіслава Толпи. На сьогодні, 26 молодих науковців з Національного університету біоресурсів природокористування  України скористалися цією програмою.
   Мій перший візит сюди, щеу якості проректора з міжнародної співпраці, відбувся ще у 2005 році, одразу після Помаранчевої революції, в якій студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України брали активну участь. Про ті події щиро і зворушливо розповіли мені тогочасний декан ветеринарного факультету, професор Любецький Віталій Йосипович та професор Якубчак Ольга Миколаївна. Той візит став основою до підписання у 2006 році першої офіційної угоди про двосторонню співпрацю між нашими університетами.
   Два роки тому ми розширили сферу співпраці під час літніх практик для студентів-ветеринарів з обох університетів. А минулого року, наступною домовленістю ми зміцнили співробітництво з факультетом інформаційних технологій Національного університету біоресурсів і природокористування України та центру дистанційного навчання Вроцлавського природничого університету.
   Шановний пане ректор, заявляю, що і надалі буду продовжувати підтримувати та розвивати обмін студентів і науковців освіти та наукове співробітництво.
   Прошу того самого і від Вас, пане ректор, тому що тільки так ми можемо побудувати краще майбутнє наших університетів, держав і світу.
   На початку нового навчального року, я бажаю Національному університету біоресурсів і природокористування України, а також всім студентів та викладачам університету, щоб рік, що розпочинається, був вдалий та успішний як для Вас особисто, так і для університету.
   Я бажаю всім докторантам і студентам: Sapere aude – майте відвагу бути мудрими, здобувайте знання із запалом, старанністю і рішучістю. Україна Вас потребує, як людей мудрих, освідчених, відкритих до нових ідей, справедливих, чуйних до людського нещастя.
   Всій академічній спільноті університету, я бажаю, щоб атрибути справжньої науки: добро, правда і мудрість завжди перемагали.
   Мої побажання складаю мешканцям Києва, цього прекрасного і відважного міста, яке за останнє десятиліття двічі – під час Помаранчевої революції та Революції гідності на Майдані, показало світу свою відвагу і рішучість у боротьбі за гідне життя у вільній і демократичній країні, економічно пов’язаній зі спільнотою Європейського Союзу.
Тому, я хотів би побажати, щоб Україна і український народ раділи своєю своболдлю, миром, незалежністю і, якщо є таке бажання народу, то також приєднанням до європейської спільноти.
Супроводжуючи мене в цьому візиті до Києва колегам, друзям і близьким родичам своїм, я вдячний за Вашу постійну підтримку і допомогу.
Дякую за увагу.

Після виступу ректор Вроцлавського природничого університету, Професор Роман Колач та професор цього університету, Почесний член кафндри анатомії тварин НУБіП України Йозеф Ніцпонь Вручилт ректору НУБіП України, професору Ніколаєнку С.М. медаль "За заслуги перед Вроцлавським природничим університетом та особливу відзнаку "Кришталева роза"

Медаллю "За заслуги перед Вроцлавським природничим університетом" був нагороджений і декан нашого факультету, професор Цвіліховський М.І.

Далі продовжувалися урочистості і виступали творчі колективи нашого університету

Професор Мельник О.П. серед членів вроцлавської делегації

У кабінеті завідувача кафедри анатомії тварин НУБіП України: Професор Мельник Олег Петрович та ректор Вроцлавського природничого університету, Почесний доктор НУБіП України Роман Колач

У тому ж кабінеті. Завідувач кафедри анатомії тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, професор Мельник Олег Петрович, ректор Вроцлавського природничого університету, професор Роман Колач та Почесні члени нашої кафедри анатомії тварин, парофесор Вроцлавського природничого університету Аліна Вєлічко та Йозеф Ніцпонь

А далі була дружня вечеря колективу нашої кафедри з гостями. Виступає професор Мельник О.П.

Перед колективом кафедри вистурає ректор Вроцлавського природничого університету професор Роман Колач

Професор Йозеф Ніцпонь вручає завідувачу кафедри анатомії тварин вітальний лист з 95-річним ювілеєм кафедри

а також пам'ятний подарунок

Вітальний лист з 95-річчям кафедри професору мельнику вручає Аліна Вєлічко

02.09.2015 рору наші гості відбули на Батьківщину

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook