У землевпорядників тривають захисти кваліфікаційних магістерських робіт

21 листопада 2022 року
   Від 17 листопада 2022 року на факультеті землевпорядкування тривають захисти кваліфікаційних магістерських робіт. Враховуючи обставини, викликані аварійним і плановим відключенням електроенергії, постійними перебоями у роботі мережі Інтернет та мобільного зв’язку було ухвалено рішення проводити захисти в очному форматі. Кожен з присутніх переконався у правильності рішення вже в перших день роботи екзаменаційної комісії, адже ранок в столиці розпочався з повітряної тривоги та екстрених вимкнень електроенергії. Комісія за проханням здобувачів вирішила розпочати прилюдний захист кваліфікаційних магістерських робіт в укритті навчального корпусу №6. Далі, після відбою повітряної тривоги, перемістилися до аудиторії та продовжили.

  За наказом ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка створено екзаменаційну комісію, яку очолив завідувач кафедри землевпорядного проектування, професор Андрій Мартин. До складу також увійшли завідувач кафедри геодезії та картографії, професор Іван Ковальчук, декан факультету землевпорядкування, професор Тарас Євсюков, завідувач кафедри управління земельними ресурсами, професор Ольга Дорош. Від адміністрації університету до роботи екзаменаційної комісії доєдналася учений секретар, доцент Оксана Барановська. Необхідно зазначити, що захисти тривають з дотриманням правил безпеки в умовах воєнного стану, а всі етапи роботи над магістерським дослідженням відображено на офіційному сайті у портфоліо здобувачів другого рівня вищої освіти (https://nubip.edu.ua/node/64621).

 

 

   Магістри презентували напрацьовані результати роботи. Теми досліджень були актуальними та змістовними. Зокрема, Анастасія Негода під керівництвом старшого викладача Олега Цвяха презентувала роботу на тему «Консолідація земель сільськогосподарського призначення як економічний інструмент сталого землекористування на прикладі Фастівської об’єднаної територіальної громади». Комісія зазначила актуальність дослідження для майбутнього землеустрою України. У магістерському дослідженні Дарини Коломієць досліджено застосування інструментів ГІС для розробки системи заходів, спрямованих на забезпечення раціонального використання і охорони земель лісогосподарського призначення (науковий керівник – доцент Антоніна Москаленко). У роботі Анни Денисюк під керівництвом доцента Людмили Гунько досліджено науково-методичні засади планування використання та охорони земель сільської громади.

 

  Результати, представлені магістрами, залишили позитивні враження у членів екзаменаційної комісії. Надзвичайно приємно спостерігати за майстерністю здобувачів ведення професійної дискусії та доведення своєї позиції з точки зору фахівця.
  Перші дні захистів пройшли цікаво, організовано та насичено. Було багато запитань від членів комісії, на які здобувачі дали вичерпні відповіді. Завершить роботу екзаменаційна комісія з підсумкової атестації здобувачів освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» 23 листопада 2022 року. А вручення омріяних дипломів магістрів заплановано на 30 листопада 2022 року.

Бажаємо здобувачам освітнього ступеня «Магістр» успіху для подальшої професійної кар’єри!


Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook