ГОЛОВА РАДИ РОБОТОДАВЦІВ АГРОБІОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ЛЕОНІД ЦЕНТИЛО ОЗНАЙОМИВСЯ З ЯКІСТЮ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ І НАУКОВО-ТЕХНІЧНИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ КАФЕДРИ ҐРУНТОЗНАВСТВА ТА ОХОРОНИ ҐРУНТІВ ІМЕНІ ПРОФЕСОРА М.К. ШИКУЛИ

30 серпня 2022 року

Доктор сільськогосподарських наук, керівник агрофірми «Колос» Білоцерківського району Київської області, голова ради роботодавців агробіологічного факультету НУБіП України Леонід Васильович Центило завітав на лабораторні заняття з ґрунтознавства студентів першої групи другого курсу агробіологічного факультету. Зацікавленість цієї зустрічі виявилась з обох сторін. Голову ради роботодавців цікавили питання мотивації студентів до навчання, здобуття сучасної фахової агрономічної освіти, якість навчального процесу, зміст лабораторних занять з вивчення ґрунтів, пристосування до умов навчання в період воєнного стану і інші аспекти життєдіяльності студентів.

 

Студентам було цікаво почути інформацію про новітні агротехнології, про значення ґрунтових ресурсів у забезпеченні продовольством не лише нашої країни, але й на світовому рівні. За впровадження сучасних агротехнологій аграрії нашої країни здатні забезпечити продуктами харчування один мільярд людей планети. Л.В. Центило акцентував, що лише чотири країни світу, в числі яких і Україна, мають значні резерви збільшення виробництва продукції рослинництва. При цьому раціональне використання ґрунтових ресурсів набуває пріоритетного значення. Тому на ринку праці агроном і ґрунтознавець має і буде мати надзвичайно великий попит. Однак лише за умови міцних теоретичних знань і практивних навичок.

Студенти цікавились навчально-науково-виробничою базою агрофірми «Колос», можливостями проходження практичного навчання на цьому підприємстві. Одразу виникла пропозиція керівника: організувати екскурсію на підприємство для студентів факультету, яка була з великою вдячністю сприйнята студентами і деканом факультету професором О.Л. Тонхою. 

 


 

Леонід Васильович ознайомився з матеріальною базою кафедри, вже надав матеріальну допомогу у відновленні сучасної лабораторії для вивчення складу і властивостей ґрунту. Його зацікавили питання з вивчення біологічних процесів відновлення родючості ґрунтів за їх інтенсивного використання, вирішення яких можливе за оснащення сучасними приладами і обладнанням.


 

За результатами наукової дискусії домовились співпрацювати над питаннями бактеризації ґрунту, відновлення його родючості за використання сидеральних культур і органічних добрив, вироблених за оригінальною технологією В.Л. Центила.

 

Віктор Забалуєв

Завідувач кафедри ґрунтознавства

 

 

 і охорони ґрунтів  ім. М.К. Шикули 


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook