Актуально: завершилась перша хвиля поселення в кампусі

15 серпня 2022 року
   Як швидко біжить час?! Сьогодні вже розпочався навчальний процес, а три дні поселення студентів в гуртожитки студентського містечка Національного університету біоресурсів і природокористування, яких ми так чекали, пролетіли як одна мить.
 
   Директор студентського містечка Сергій Стецюк поділився враженнями від процедури поселення: «Дні були напружені, але всі зусилля цього варті. Навіть у період воєнного стану університет зумів забезпечити усі умови для старту навчального процесу, а відтак для кампусу розпочалася нова сторінка у історії».
  Протягом цих днів завідувачі та персонал гуртожитку, заступники директорів ННІ/деканів факультетів, вихователі і куратори працювали, щоб на найвищому рівні прийняти новоприбулих. Нагадували про Правила внутрішнього розпорядку, проводили інструктажі з техніки безпеки, ознайомлювали з Правилами поведінки мешканців в умовах воєнного стану та Алгоритмом дій під час сигналу «Повітряна тривога!». Студентська рада показувала укриття та кожному пояснювала механізм дії при оповіщенні про можливу небезпеку.
 
 
   Паспортисти паспортного відділення університету також працювали під час поселення, консультували мешканців щодо реєстрації місця проживання, хлопців про зняття та постановку на військовий облік.
   Сергій Кваша, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку відвідував гуртожитки, моніторив ситуацію з кількістю поселених. Сергій Миколайович, в звичній дипломатичній манері, спокійно і обґрунтовано відповідав усім бажаючим на запитання та наводив переконливі аргументи, коли думки студентів та адміністрації не сходились.
 
 
   «Проінформований – значить озброєний» – зазначає Геннадій Ржевський, директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку. Співробітники відділу виховної роботи та студентських справ також були присутні під час поселення: активно спілкувались зі студентами, давали практичні настанови та поради.
   Під час перерви на каву-брейк, вдалось поспілкуватись із мешканцями 4 гуртожитку, в якому живуть студенти факультетів землевпорядкування та юридичного. «Щаслива, що можу повернутись в Київ, продовжити заняття в аудиторії, побачити друзів з якими розлучила війна. Адже так важливо, продовжувати жити і ставити достойними спеціалістами, які в подальшому будуть розвивати нашу державу» – розповідає Анна Круглій, студентка юридичного факультету.
  
   Ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко проявив надзвичайну витримку в таких складних умовах, зробивши все аби забезпечити безпечне перебування в гуртожитках та навчальних аудиторіях. Завдяки його правильним рішенням студенти повернулися в гуртожитки, коридори та кухні загомоніли щасливими бесідами мешканців.
   Враховуючи усі фактори, які виникли у зв’язку з воєнним станом – університет працює, студенти продовжили здобувати знання, а гуртожитки ожили.
 
 
Мирослава Терлецька, Марта Колич,

провідні фахівці студентського містечка 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook