Абітурієнти ознайомилися з умовами вступу на освітню програму «Публічне управління та адміністрування» у 2022 році

9 травня 2022 року
     5 травня 2022 року на базі ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України відбувся День відкритих дверей. До проведення заходу у форматі Zoom-конференції долучилися випускники загальноосвітніх навчальних закладів, технікумів, коледжів та їх батьки. Дирекція навчально-наукового інституту, викладачі кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва разом зі студентами ознайомили абітурієнтів з умовами вступу на освітню програму «Публічне управління та адміністрування» у 2022 році. 
 
     Від адміністрації ННІ неперервної освіти і туризму, в якому здійснюються підготовка фахівців за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування», виступила заступник директора з навчальної і виховної роботи Тереза Микицей. Вона розповіла абітурієнтам та їх батькам про основні переваги навчання в університеті, висококваліфікований склад випускової кафедри, можливості проходження здобувачами вищої освіти практики, потужну матеріально-технічну базу, відмінні умови проживання у гуртожитку та дружню атмосферу студентського життя. У порівнянні з іншими здобувачами вищої освіти, студенти цієї спеціальності завжди мають високі показники успішності за результатами проміжних та підсумкових атестацій. Адже під час вступу до університету подати заяви змогли лише ті вступники, у яких конкурсний бал на основі повної загальної середньої освіти становив не менше ніж 140 балів. Ця норма залишається актуальною під час вступної кампанії у 2022 році. 
 
     В.о. завідувача випускової кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, на якій здійснюється підготовка здобувачів зі спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування», Сергій Приліпко зосередив увагу вступників на оновлені умови вступу до університету у 2022 році. Зокрема, випускникам загальноосвітніх навчальних закладів (шкіл, ліцеїв, гімназій) необхідно подати до приймальної комісії заяву, результати національного мультипредметного тесту (з української мови, математики та історії України) та мотиваційний лист. Для того, щоб правильно написати мотиваційний лист, потенційні абітурієнти можуть зареєструватися на майстер-клас у НУБіП України. Випускники технікумів і коледжів подають до приймальної комісії заяву,  результати зовнішнього незалежного оцінювання за 2019-2021 роки або національного мультипредметного тесту, мотиваційний лист. Демонстраційний варіант національного мультипредметного тесту оприлюднено на сайті Міністерства освіти і науки України. 
 
Посади для працевлаштування випускників за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» 
     Навчальний план підготовки передбачає вивчення студентами фахових дисциплін та іноземної мови за професійним спрямуванням протягом чотирьох років, постійне поєднання теоретичних знань в аудиторії з навчальними та виробничими практиками в органах публічної влади. На заняттях з дисциплін «Інформаційні системи, технології та е-документообіг» та «Е-урядування» у спеціалізованій навчальній лабораторії здобувачі вищої освіти освоюють навички роботи з ліцензійним програмним забезпеченням: системою електронного документообігу «АСКОД», системою керування базами даних Оrасle Database ХЕ та системою електронного документообігу «Megapolis.DocNet». З урахуванням побажань та індивідуальної освітньої траєкторії колектив випускової кафедри сприяє студентам у пошуку місць проходження практики та працевлаштуванню випускників на різних управлінських посадах у сфері публічного управління та адміністрування. 
 
     Виступаючи перед абітурієнтами та їх батьками, студентка 3 курсу спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування», староста студентського наукового гуртка «Державотворець» Юлія Бабенко розповіла про переваги навчання на освітній програмі та умови проживання у гуртожитку:
     «Я не шкодую, що навчаюсь на обраній спеціальності. Найбільше нам запам’ятались такі дисципліни як «Історія української державності», «Державне регулювання економіки», «Правознавство», «Публічне управління», «Публічне адміністрування», «Регіональне управління» та «Місцеве самоврядування». Усі викладачі є досвідченими, мають практичний досвід роботи в органах державної влади та органах місцевого самоврядування. На 1 і 2 курсах ми проходили навчальну практику у Кабінеті Міністрів України, комітетах Верховної Ради України, міністерствах та інших центральних органах державної влади, органах місцевого самоврядування та громадських об’єднаннях. На кафедрі публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва під керівництвом її завідувача працює студентський науковий гурток «Державотворець», до його засідань постійно залучаються відомі політики, публічні службовці та видатні вчені. Маю лише позитивні емоції від умов проживання студентів у гуртожитку. Я б порадила абітурієнтам обирати спеціальність «Публічне управління та адміністрування» у Національному університеті біоресурсів і природокористування України». 
 
     До розмови з майбутніми студентами долучилась студентка 1 курсу спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування», староста академічної групи Аліна Максимова:
     «Я хочу подякувати адміністрації ННІ неперервної освіти і туризму, викладачам кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва, інших кафедр університету за доброзичливе ставлення до студентів. Мені дуже подобається навчатися на освітній програмі «Публічне управління та адміністрування». Заняття проходять з цікавими презентаціями, наведенням прикладів та у форматі обговорення, гостьові лектори з багаторічним досвідом роботи в органах державної влади та в органах місцевого самоврядування розповідають про актуальні проблеми у суспільстві та шляхи їх вирішення. Нас постійно залучають до проведення круглих столів та семінарів. Вже з першого курсу ми приймаємо участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях, виступаємо з доповідями та пишемо наукові статті. Багатогранність проведення освітніх, культурних, виховних і спортивних заходів вражає. З нашим куратором відвідуємо екскурсії, знайомимося з історичними та визначними  місцями у столиці України. В університеті створені усі умови для проведення студентського дозвілля, функціонує багато гуртків».
      На завершення зустрічі з абітурієнтами та їх батьками в.о. завідувача кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Сергій Приліпко наголосив на тому, що навчання на освітній програмі «Публічне управління та адміністрування» – це запорука успішного працевлаштування, кар’єрного зростання, майбутній внесок кожного громадянина у розвиток і процвітання української держави. Для роботи в органах державної влади суспільству необхідні молоді фахівці з патріотичною громадянською позицією, новими ідеями, креативним мисленням та інноваційними підходами до прийняття управлінських рішень. Ми впевнені, що майбутні державотворці – це випускники Національного університету біоресурсів і природокористування України!
 
Катерина Обиход,
старший викладач кафедри публічного управління,
 менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва
 

  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook