Факультет землевпорядкування

Міжнародна діяльність

  Міжнародна діяльність є важливою й невід’ємною складовою функціонування факультету землевпорядкування, що дозволяє підвищити рівень кваліфікації науково-педагогічних працівників, розширити їхні професійні знання та світогляд


 

 Головними напрямами міжнародної роботи факультету традиційно є: програми академічної мобільності, підвищення кваліфікації співробітників, залучення до навчання на факультеті іноземних студентів, запрошення викладачів провідних іноземних університетів для читання лекцій студентам факультету, участь у програмах наукової співпраці в межах міжнародних проєктів та двосторонніх угод, а також навчально-методична співпраця з удосконалення навчальних планів та навчально-методичного забезпечення освітнього процесу.

 
 

   На факультеті читають лекції викладачі з Польщі. Зокрема, професор Ольгерд Кемпа із Вроцлавського природничого університету з 2016 р. читає лекції про досвід проведення землевпорядних, геодезичних і кадастрових робіт у Польщі для слухачів курсів підвищення кваліфікації інженерів-землевпорядників, студентів й аспірантів.


 Участь у заходах німецько-українського агрополітичного діалогу (APD), які тривають вже кілька років і включають зустрічі експертів, лекції з питань земельних відносин та земельної реформи, публічні виступи, семінари та круглі столи, регулярно беруть співробітники факультету, серед них: професори Тарас Євсюков і Андрій Мартин.



  Спеціально для студентів факультету землевпорядкування НУБіП України спільно з проектом Німецько-український агрополітичний діалог (АПД) і Товариством з управління та реалізації земель (BVVG Bodenverwertungs-und-verwaltungs GmbH) було проведено серію авторських семінарів і тренінгів від одного з кращих європейських викладачів-практиків у сфері консолідації земель – професора Йоахіма Томаса (екс-керівника відділу Міндовкілля, сільського господарства, охорони природи і захисту прав споживачів федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія).

 
 

 

  Міжнародні програми стажування розкривають потенціал можливостей перед майбутніми науковцями. Пізнаючи досвід передових країн, здобувачі наукового ступеня підвищують рівень фахових знань, а також опановують новітні унікальні методи наукових досліджень, набувають досвіду, отримують інформаційний обмін та розширюють наукові контакти. Аспірантки факультету землевпорядкування Юлії Мороз та Анастасія Городнича стали учасницями Міжнародної програми академічної мобільності PROM – Міжнародний стипендіальний обмін докторів філософії та молодих викладачів у Вроцлавському природничому університеті (м. Вроцлав, Республіка Польща).


 

  Студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» долучаються до міжнародних стажувань та практик. Зокрема, студентка другого курсу Вікторія Лещенко проходила стажування за програмою мобільності Erasmus+ у Вроцлавському природничому університеті. В осінньому семестрі вона обрала кілька дисциплін для вивчення, а саме «Фотограмметрію», «Оцінку земель» і «Просторове планування». Поряд із тим, продовжувала навчатися дистанційно в НУБіП.



 
  У лютому 2020 р. на факультеті спільно з бразильським федеральним інститутом освіти, науки та технологій було проведено науково-практичний семінар «Drones for education» («Безпілотні літаючі апарати в освіті»).
 
 

  У 2021 р. в Україні проводить заходи віртуальна місія Всесвітньої продовольчої організації ООН (ФАО) щодо земельних відносин. У її заходах брали участь професори Тарас Євсюков та Андрій Мартин.

 
 

  Із головними партнерами в освітній та науковій роботі укладено договори та меморандуми про співпрацю, серед них: Університет Дічле в Діярбакирі, Університет імені Коча в Муглі (Туреччина); Латвійський університет наук про життя в Єлґаві; університет Вітовта Великого в Каунасі (Литва); Державний аграрний університет Молдови в Кишиневі та ін.

 
 

  Факультет землевпорядкування є академічним членом міжнародної федерації геодезистів (FIG). Співробітники факультету беруть участь у міжнародних заходах – конференціях, симпозіумах, круглих столах, вебінарах, міжнародних виставках тощо.




 Серед них варто відзначити україно-німецький агрополітичний діалог, заходи в межах програм ФАО ООН щодо реформування земельних відносин в Україні, програму співпраці з Міжнародною федерацією геодезистів, регулярну участь науково-педагогічних працівників та аспірантів у конференціях «Baltic Surveying», навчально-методичну співпрацю з такими закладами вищої освіти, як Вроцлавський університет наук про життя (Польща), Університет Вітовта Великого в Каунасі (Литва), державний аграрний університет Молдови в Кишиневі та ін.




 Щорічно на факультеті землевпорядкування організовують міжнародні конференції, семінари та круглі столи. Співробітники факультету беруть участь у таких заходах в університетах-партнерах.
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook