Аспірантки Юлія Мороз та Анастасія Городнича проходять стажування за Програмою PROM у Вроцлавському природничому університеті

5 лютого 2023 року
  На початку тижня, за наказом ректора Станіслава Ніколаєнка, для здобувачів наукового ступеня доктора філософії Юлії Мороз та Анастасії Городничої розпочалось короткострокове міжнародне стажування за Програмою PROM у Вроцлавському природничому університеті, що спрямоване на підвищення їхньої професійної компетенції і кваліфікації.

 Спільні проекти освітньої та наукової діяльності між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Вроцлавським природничим університетом успішно продовжують реалізовуватися.

  У жовтні минулого року декан факультету землевпорядкування НУБіП України Тарас Євсюков спільно з деканом факультету екологічної інженерії та геодезії Вроцлавського природничого університету Бернардом Контні узгодили ключові напрями співпраці серед яких підвищенню кваліфікаційного рівня здобувачів і науково-педагогічних працівників вишів відводиться особливе місце (https://nubip.edu.ua/node/116531). Адже міжнародне стажування – це, насамперед, унікальна можливість отримати кращий досвід, спробувати свої сили, долучитися до реалізації цікавих проєків і, безумовно, завести необхідні професійні знайомства.

  По-друге, міжнарожні програми стажування розкривають потенціал можливостей перед майбутніми науковцями. Пізнаючи досвід передових країн, здобувачі наукового ступеня підвищують рівень фахових знань, а також опановують новітні унікальні методи наукових досліджень, набувають досвіду, отримують інформаційний обмін та розширюють наукові контакти. Аспіранткам факультету землевпорядкування Юлії Мороз та Анастасії Городничій випала можливість стати учасницями Міжнародної програми академічної мобільності PROM – Міжнародний стипендіальний обмін докторів філософії та молодих викладачів у Вроцлавському природничому університеті (м. Вроцлав, Республіка Польща).

  Протягом лютого 2023 року під керівництвом досвідченого професора Ольгерда Кемпи з кафедри просторового менеджменту (https://wiksig.upwr.edu.pl/wyszukiwarka-pracownikow?query=Olgierd+Kempa) вони будуть проходити стажування. У перші дні стажування, професор Кемпа ознайомив стажисток із діяльністю Вроцлавського природничого університету, а також провів екскурсію факультетом екології та геодезії (Wydział Inżynierii KształtowaniaŚrodowiskai Geodezji).
  Разом із керівником було підготовлено і затверджено план стажування, зокрема він передбачає: ознайомлення із діяльністю університету, його підрозділів та лабораторій; дослідження міжнародного досвіду, зокрема Польщі та інших країн ЄС, пов’язаного з дисертаційними дослідженнями здобувачів; отримання матеріалів для підготовки і написання наукових публікацій; участь у підготовці заявки на міжнародний грант; отримання досвіду і впровадження кращих практик закордонних колег.
  Тож завдання поставлені і попереду аспіранток чекає місяць насиченої та цікавої роботи.


В'ячеслав Богданець,
координатор міжнародних програм факультету землевпорядкування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook