Відкрите лекційне заняття к.е.н. Наталії Похиленко з навчальної дисципліни «Сільськогосподарська дорадча діяльність»

9 лютого 2022 року

 

 
8 лютого 2022 року кандидатом економічних наук, старшим викладачем кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Похиленко Наталії Михайлівни було проведено відкрите лекційне заняття у online форматі з навчальної дисципліни «Сільськогосподарська дорадча діяльність» та тему «Особливості роботи дорадчих служб» для студентів 1 курсу магістратури за напрямом підготовки «Дорадництво».
 
 
Згідно плану лекційного заняття, було розглянуто міжнародні зобов’язання, особливості законодавчого регулювання дорадчої діяльності в Україні та порядок отримання компенсації за соціально спрямовані дорадчі послуги з бюджетів різних рівнів (державного та обласного). Лектором розкрито результати наукових досліджень щодо попиту на дорадчі послуги, продемонстровано взаємозв’язок обсягів фінансової  підтримки дорадчої діяльності з державного бюджету та динаміки кількості дорадчих служб, а також особливості організації безперервного навчання дорадчих кадрів. Представлено різні підходи до розвитку мережі дорадчих служб: низхідний (зверху-вниз) через розбудову Державної системи сільськогосподарського дорадництва та висхідний (знизу-вверх) через розбудову Української мережі демонстраційних ферм. Студенти виявили зацікавленість до особливостей низхідного підходу.
 
Вдало підібраний теоретичний матеріал, новітні прийоми подачі матеріалу дали змогу лектору підтримувати постійну увагу та інтерес студентів до теми заняття протягом пари. Було застосовано поєднання елементів дискусії з мультимедійною презентацією, що дало можливість глибоко розкрити тему лекції.
 
 
Лекція викликала жвавий інтерес, студенти мали змогу отримати відповіді на всі питання. В анкетах оцінювання якості проведення лекційного заняття викладачі та студенти високо оцінили рівень прочитаної лекції, а саме актуальність теми та розглянутих питань, наповненість лекції сучасними аналітичними та цифровими даними, вміння лектора зацікавити та активізувати роботу студентів протягом заняття.
 
 
Катерина Обиход,
старший викладач кафедри публічного управління,

 менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook